Valldoreix estudia suprimir la L3 dins un paquet de mesures per racionalitzar el cost del transport


  • Comparteix:

La L3 passa té el punt de sortida i arribada a l'estació de FGC

La L3 passa té el punt de sortida i arribada a l'estació de FGC

L'EMD de Valldoreix estudia l'eliminació de la L3 d'autobús de cara a racionalitzar despeses en el nou pressupost, que està pendent de la renovació del conveni econòmic amb l'Ajuntament. L'última revisió del conveni entre l'entitat i el consistori preveu que aquest últim financiï el 90% del cost del transport públic valldoreixenc que, al 2005, pujava a 350.000 euros. Actualment, la xifra s'ha gairebé duplicat sense que l'Ajuntament hagi actualitzat la seva aportació a la partida, que assumeix l'EMD.

A instàncies d'una pregunta del vocal del PP, Josep Maria Canals, el govern de l'EMD de Valldoreix ha reconegut que contempla la possibilitat de suprimir la L3 que creua el territori. Actualment, el cost del transport públic valldoreixenc supera els 600.000 euros l'any.

Segons l'últim conveni econòmic entre EMD i l'Ajuntament, el corresponent al 2005, l'administració santcugatenca sufraga aquesta despesa en un 90%, mentre que l'entitat descentralitzada es fa càrrec del 10% restant. No obstant això, l'aportació santcugatenca no s'ha actualitzat paralel·lament a l'augment de l'import del transport en els anys successius, per la qual cosa l'Ajuntament sempre ha actuat sobre els preus de 2005 amb un pagament de 312.000 euros.

Al 2006, en època del govern de Montserrat Turu (Candidatura de Progrés), l'EMD va incorporar una nova línia d'autobús, la L3, i va dotar el servei d'una major freqüència de pas en totes les seves línies. Ara, el president de l'EMD, Josep Puig, es planteja suprimir la L3 per 'racionalitzar despeses'. Són declaracions a Cugat.cat.

Josep Puig

No és el que nosaltres volem fer. Volem estudiar-ho i mirar de racionalitzar la despesa.


Durant l'última junta de veïns de Valldoreix, l'EMD també ha afirmat que abordarà amb l'Ajuntament el pagament retroactiu dels diners que l'entitat ha abonat en un pagament que pertoca al govern santcugatenc. Aquesta petició es formularà en les negociacions que mantenen els governs de Valldoreix i Sant Cugat, de cara a la revisió del nou conveni econòmic entre les dues administracions.

El president valldoreixenc, Josep Puig, ha admès que la fórmula per rebaixar costos del transport públic al territori és difícil.

Josep Puig

Com tires enrera un servei que, malgrat tenir un ús menor que les altres dues línies, fa un servei al territori?




La L3 de Valldoreix, que passa per tots els barris de Valldoreix en les seves 23 parades, també connecta amb la L1 de Sant Cugat i la L4 de la Floresta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.