Fernàndez Teixidó descarta convèncer l'Estat espanyol del pacte fiscal amb 'sentiments i emocions'


  • Comparteix:

Moment de la trobada de CiU

Moment de la trobada de CiU

El diputat de CiU Antoni Fernàndez Teixidó adverteix que sense pacte fiscal Catalunya s'ofega. Durant una trobada aquest divendres amb la secció local del partit, Fernàndez Teixidó ha assegurat que el pacte fiscal compta amb un ampli suport social al país i per això lamenta 'la manca de càlcul polític' del PSC en no sumar esforços per salvar Catalunya. El diputat ha recordat que un nou model econòmic no trenca amb el principi de solidaritat espanyol, sempre que es col·loqui Catalunya en primera opció. A més, ha insistit que aquesta reivindicació davant l'Estat espanyol ha de ser un diàleg serè amb arguments racionals i no 'sentiments i emocions'.

Per Antoni Fernàndez Teixidó, el pacte fiscal de Catalunya és la millor opció per garantir l'estat del benestar al país. Davant les dificultats que aquesta reivindicació suposa, el diputat creu que només serà viable si hi ha una correlació de forces. És per això que ha lamentat la manca de visió política del PSC front un finançament just per a Catalunya.

Fernàndez Teixidó

Crec que és una manca de càlcul polític, una manca de visió i no copsar a fons com pensa la gent. És una manca de criteri.



Tot i així, veu més viable que el PP entengui la necessitat d'abordar el finançament de les comunitats autònomes que no pas el PSC, ja que els populars governen bona part del territori espanyol.

Antoni Fernàndez Teixidó creu que les reivindicacions s'han de centrar en arguments econòmics i en el sentit de justícia, més enllà de sentiments i emocions.

Fernàndez Teixidó

Dubto que convencem els nostres interlocutors espanyols amb la base de sentiments i emocions. El que té pes són els raonaments, els arguments.



Pel diputat, el futur de Catalunya estarà marcat per la voluntat majoritària dels catalans.

Antoni Fernàndez Teixidó ha participat aquest divendres en un dinar col·loqui amb membres de la secció local de CiU, entre els quals ha assistit l'alcaldessa, Mercè Conesa, i bona part dels regidors de l'equip de govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.