Conesa aposta per unificar les entitats municipalistes


Temes relacionats

Conesa aposta per unificar les entitats municipalistes (29/gen/12)


  • Comparteix:

Conesa amb l'equip de l'Associació Catalana de Municipis

Conesa amb l'equip de l'Associació Catalana de Municipis

L'alcaldessa, Mercè Conesa, és partidària d'unificar l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). Conesa defensa que aquesta integració beneficiaria els municipis catalans, sobretot per evitar que les corporacions locals hagin de pagar dues quotes, com és el cas de Sant Cugat. Tot i així, Conesa, que també és vicepresidenta de l'ACM, veu difícil aquesta possibilitat ja que les dues entitats municipalistes representen contrapoders polítics, segons ha afirmat en una entrevista a Europa Press.

En aquesta entrevista, Conesa també ha defensat la necessitat d'unir esforços de les entitats municipalistes per afrontar la futura Llei de Governs Locals i la Llei d'Hisendes Locals.

Per l'alcaldessa, aquestes lleis permetran avançar en la resolució de problemàtiques locals en matèria de finançament, organització i gestió de serveis que no són competència dels consistoris, però que els ajuntaments afronten.

Conesa ha recordat que cal buscar solucions a les necessitats dels ajuntaments, que estan accentuades per la crisi econòmica i el deute de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.