Els partits locals aposten per superar l'entrebanc d'Spanair


Temes relacionats

Spanair deixa sense vols nombrosos santcugatencs (29/gen/12)

Les agències de viatges locals afronten les cancel·lacions d'Spanair (28/gen/12)


  • Comparteix:

Spanair ha suspès activitats

Spanair ha suspès activitats

Les forces polítiques amb representació al consistori han destacat la importància de convertir l'aeroport del Prat en un punt de connexió intercontinental malgrat la fallida d'Spanair. Durant la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat.cat, els membres de les diverses formacions han apostat per buscar alternatives que permetin obrir més rutes aèries a l'exterior i beneficiar el teixit econòmic del país.

El copresident de CiU, Jordi Puigneró, ha assenyalat que la connexió amb d'altres continents és bàsica per al creixement econòmic de Catalunya.

Jordi Puigneró

Un aeroport intercontinental és una eina molt important per a les empreses catalanes.



Puigneró també ha rebatut les crítiques del Partit Popular i part dels mitjans de comunicació espanyols, que titllen el projecte d'Spanair de 'nacionalista', i ha recordat els nombrosos aeroports 'gairebé deserts' que s'han construït arreu de l'Estat espanyol en els darrers anys.

De la seva banda, la regidora del PP, Maria Dolors Domènech, ha criticat l'intent de reflotar una aerolínia que ja es trobava en dificultats, i ha assegurat que l'aposta encertada per convertir l'Aeroport del Prat en un 'hub' intercontinental és atreure companyies estrangeres.

Maria Dolors Domènech

Calia apostar per atreure d'altres aerolínies, no reflotar una companyia que no anava bé.


El primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, ha remarcat que el projecte d'obrir rutes intercontinentals ha de continuar endavant malgrat el fracàs d'Spanair.

Ferran Villaseñor

No podem permetre que només quedi el projecte Spanair fallit.




Tot i coincidir en la importància de connectar Catalunya amb el món a través de l'aeroport, el portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha assegurat que el context de crisi actual no era l'adequat perquè el govern comprés part de l'aerolínia.

Joan Calderon

Els diners invertits a Spanair es podrien haver gastat en alguna altra cosa.


En aquest sentit, el regidor de la CUP, Guim Pros, ha destacat la dificultat de la Generalitat de fer funcionar una iniciativa d'aquest tipus sense tenir el poder d'un Estat.

Guim Pros

És la constatació que si no hi ha un Estat darrere, la cosa no tira.




L'anunci d'Spanair de cancel·lar tots els seus vols es va fer públic aquest divendres, com a conseqüència dels problemes financers de la companyia, i va afectar nombrosos passatgers i agències de viatges santcugatenques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.