Es constitueix el consell de barri de les Planes, amb la mirada posada en el nou règim d'usos del Casal


  • Comparteix:

El consell de barris de les Planes, que s'ha constituït aquest dimarts, es planteja com a principals reptes la pavimentació de la totalitat de la zona, la redacció d'un règim d'usos per al casal del districte i continuar treballant per la Llei de Barris, entre d'altres. Així ho ha exposat el president entrant, Joan Puigdomènech, durant la primera sessió del consell, que ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Sota l'objectiu essencial amb què neixen els consells de barris, les Planes ha fet valer la voluntat de participació ciutadana durant la primera trobada entre polítics, entitats i veïns. La finalitat primera, i així ho ha exposat l'alcaldessa, Mercè Conesa, és aconseguir un consell constructiu a través de la participació ciutadana. A més, ha destacat un dels temes que primer abordarà el consell.

Mercè Conesa

S'ha posat sobre la taula la regulació del centre cívic, que acull diversos col·lectius.


Durant el mes de febrer es convocarà un consell de barri extraordinari per aprovar el règim d'usos del Casal de les Planes, del qual ja se n'ha fet un esborrany, que intentarà satisfer totes les entitats i col·lectius del territori, així com donar cobertura a totes les activitats. El president del consell, Joan Puigdomènech, ha destacat com altres temes a abordar durant els propers consells la pavimentació de totes les zones del districte que no ho estan encara, mitigar la pujada de preu del transport escolar i generar activitat econòmica a la zona per crear ocupació.

Al consell de barri de les Planes estan representades diverses entitats. D'una banda, el Casal de Gent Gran 'Racó de l'Amistat', representada per Carlos Granados; l'Associació de Veïns de les Planes, en veu de Sergio Torres; l'Associació Salvem el Teatre El Molino, que té com a vocal Maria Àngels Cuadras, i l'Associació Veïns de la Rabassa del Pi, representada per Eloy Merino. Aquest últim ha explicat què n'espera dels nous consells de barri.

Eloy Merino

T'apropa als mecanimes de l'Ajuntament per millorar la ciutat. Pot ser molt positiu.


En els propers 15 dies es decidirà el sotspresident i el secretari. Així mateix, es constituiran les comissions de seguretat i mobilitat, de territori i medi ambient i la d'atenció a les persones.

Les sessions ordinàries dels consells de barri es faran cada tres mesos, a banda dels consells extraordinaris que puguin sorgir. Les properes trobades seran el 24 d'abril, el 3 de juliol i el 23 d'octubre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.