ICV-EUiA, contrària a compensar els propietaris de Can Busquets

Calderon durant la roda de premsa

Política

Publicat el 1/feb/12 per Marc Sala

ICV-EUiA s'oposa al trasllat del sòl edificable de Can Busquets al centre de la ciutat perquè considera que d'aquesta manera es reconeixen unes expectatives als propietaris que, segons la formació, no existeixen. El ple de setembre va fer el primer pas en aquest sentit i contempla que les parcel·les que quedaven protegides a Can Busquets com a zones verdes es traslladessin al centre de la ciutat per possibilitar la construció d'habitatge públic i altres equipaments. ICV-EUiA no donarà suport a l'aprovació d'aquest pla si no es modifiquen aquest termes i demana la requalificació de Can Busquets com zona forestal.

La normativa actual classifica Can Busquets com a sòl urbanitzable no delimitat a l'espera de l'elaboració d'un Pla Parcial de delimitació, potestat de l'Ajuntament. La ubicació d'aquest territori al Parc Natural de Collserola fa, segons els ecosocialistes, es disposin d'arguments i eines suficients per convertir aquests terrenys en zona forestal i per tant, quedaria protegida.

El portaveu ecosocialista, Joan Calderon, argumenta la seva posició.

Joan Calderon

L'equip de govern reconeix expectatives especulatives a Can Busquets. Entenem que aquella zona ha de ser forestal.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



D'altra banda, el possible trasllat d'aquestes parcel·les al centre de la ciutat obriria la possibilitat de crear habitatge protegit al centre de la ciutat i destinar part de la zona de l'Arborètum a equipaments culturals, com la creació de serveis a la Baixada de l'Alba. Segons els ecosocialistes, aquests equipaments poden tirar endavant mitjançant la creació de sostre de nova implantació, mecanisme contemplat a la Llei d'Urbanisme.