ICV-EUiA es mobilitza a les estacions de tren locals contra l'encariment del transport públic


Temes relacionats

La targeta única per als descomptes socials al transport municipal ja és una realitat (26/gen/12)

L'Associació per a la Promoció del Transport Públic pronostica un descens de la demanda al 2012 (29/des/11)


  • Comparteix:

Part de la mobilització es farà a l'estació de Sant Cugat

Part de la mobilització es farà a l'estació de Sant Cugat

Membres de la secció local d'ICV-EUiA es concentren aquest dijous, a les estacions de Ferrocarrils (FGC) de Sant Cugat, Valldoreix, Mira-sol i la Floresta, per protestar per la 'salvatge pujada de preus' del transport públic. La formació ecosocialista acusa CiU de potenciar el transport privat i reivindica la necessitat d'un transport públic just i sostenible. La formació presentarà les seves alternatives als ciutadans a partir de les vuit i al llarg de tot el matí.

'Viatjar amb CiU ens surt molt car' és el lema de la reivindicació que el grup municipal d'ICV-EUiA engega aquest dijous en demanda d'un transport públic col·lectiu més just i sostenible. La voluntat d'ICV-EUiA és impulsar un seguit de mocions similars a d'altres municipis catalans, com a alternativa al que considera una pujada abusiva del preu dels bitllets aquest any.

El portaveu ecosocialista, Joan Calderon, ha qualificat l'increment d''obscè', ja que afecta el transport públic col·lectiu mentre que el preu de les àrees d'aparcament privat verdes i blaves s'han congelat o disminuït. Una manca d'equitat segons els ecosocialistes, que han criticat també la incoherència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder. Així ho ha expressat Calderon en declaracions a Cugat.cat

Joan Calderon

Destacar la incoherència de Lluís Recoder que, quan era alcalde de Sant Cugat, no estava d'acord amb les pujades tarifàries.





ICV-EUiA reclama l'aprovació en el Parlament d'una llei de finançament del transport públic, així com proposa la creació d'una targeta de transport anual vàlida a tota l'àrea metropolitana. El nou títol integrat s'anomenaria T-Any i tindria un preu de 400 euros, amb una modalitat a meitat de preu pels menors de 25 anys.

Els ecosocialistes estaran aquest dijous al matí, a partir de les vuit, a les estacions de la Floresta, Valldoreix, Sant Cugat i Mira-Sol per explicar aquestes i altres propostes als ciutadans de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.