Uriel Bertran (SI): 'El pacte fiscal és impossible'

El secretari general de SI ha visitat aquest dimecres la Casa de Cultura

Política

Publicat el 1/feb/12 per Mikel Vilalta

Catalunya no podrà aconseguir el pacte fiscal perquè l'Estat espanyol mai assumirà aquest compromís. Així ho ha assegurat el secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Uriel Bertran. En una conferència que ha tingut lloc aquest dimecres a la Casa de Cultura, titulada 'Pressupostos de l'Estat propi 2012', el líder independentista ha assegurat que l'Estat espanyol roba a Catalunya prop de 20.000 milions d'euros en recaptació d'impostos. Una quantitat, ha apuntat, que serviria perquè Catalunya sortís de la crisi.

Segons Bertran, de cada 10 euros que paguen els catalans, sis se'ls queda l'Estat espanyol, una quantitat que ascendeix anualment a gairebé 20.000 milions d'euros. Amb aquesta quantitat, ha explicat, Catalunya podria invertir més en sanitat i en les infraestructures per les quals Madrid no aposta seriosament, com la línia d'alta velocitat fins a la frontera i el Corredor Mediterrani.

Davant tots aquests problemes, ha explicat, la solució no és el pacte fiscal perquè al govern espanyol no l'interessa una Catalunya forta econòmicament. El líder de SI ha posat com a exemple la trobada d'aquest dimecres entre Mariano Rajoy i Artur Mas, una reunió que no ha servit per a res.

Uriel Bertran

Tothom sap que el pacte fiscal és impossible d'aconseguir. L'entrevista entre Rajoy i Mas ha demostrat que no hi ha cap compromís en aquesta direcció.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Bertran ha reconegut que l'independentisme econòmic té més adeptes que mai a causa de la crisi econòmica i la discriminació que pateix Catalunya respecte l'Estat espanyol. D'altra banda, ha anunciat que la seva formació treballarà en els propers mesos per introduir al Parlament una llei de transició a la independència, un text al qual voldria que s'adherissin tant CiU com ERC i ICV.

Uriel Bertran

Volem que tingui el suport dels partits que històricament han donat suport a l'autodeterminació: CiU, ERC i ICV.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





El secretari general de SI ha defensat la campanya de l'associació Escola en Català per recollir signatures amb l'objectiu de presentar una llei al Parlament per declarar el català com a llengua vehicular del sistema educatiu. Una campanya que ha arrencat a Sant Cugat amb el suport de la formació independentista i que ja compta amb més de 800 adhesions.