CiU vincula els 4'4 milions de deute a Sant Cugat als diners que deu l'Estat espanyol


Temes relacionats

Mas adverteix que l'austeritat continuarà durant el 2012 ( 7/feb/12)

La Generalitat deu més de quatre milions d'euros a l'Ajuntament (20/gen/12)

La reducció de pressupost afectarà les escoles bressol i l'1% de cooperació (25/nov/11)


  • Comparteix:

Conesa i Pujol abans del sopar

Conesa i Pujol abans del sopar

El secretari general adjunt de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Oriol Pujol, ha recordat que el pagament del deute de 4'4 milions d'euros que la Generalitat té amb l'Ajuntament dependrà del compromís de l'executiu espanyol amb els diners que deu a Catalunya. En el marc d'un sopar organitzat per la JNC de Sant Cugat, Pujol ha assegurat que el govern no traspassarà 'línies vermelles' a l'hora de demanar als consistoris que s'estrenyin el cinturó i ha situat el pacte fiscal com una de les solucions per eixugar els problemes econòmics de les administracions locals.

Durant la seva visita a la nostra ciutat, el secretari general adjunt de CDC s'ha referit al 'pervers' efecte dominó que impossibilita a la Generalitat cobrir els seus deutes amb els ajuntaments, a l'espera que el govern espanyol aboni els diners que deu a Catalunya. En aquest context, Oriol Pujol ha lloat la tasca dels consistoris i ha exposat la gestió de l'Ajuntament de Sant Cugat com a exemple d'administració local que 'fa més amb menys'.

Tot i admetre el greuge que significa per a la ciutat la paralització de la Llei de Barris a les Planes i l'Hospital Vicente Ferrer, Pujol ha encoratjat l'alcaldessa, Mercè Conesa, a alçar la veu per reclamar que la Generalitat pagui el deute de 4'4 milions d'euros amb Sant Cugat. Són declaracions a Cugat.cat.

Oriol Pujol

Nosaltres apelem al pacte fiscal i també a una cosa més primària: els deutes es paguen. I un govern seriós paga els seus deutes.


Sobre la necessitat d'un pacte fiscal per a Catalunya, Pujol ha xifrat que l'objectiu és evitar la fuita d'un 9% del PIB i aconseguir que aquests 16.500 milions d'euros es quedin al país. Amb aquests números sobre la taula, el secretari general adjunt de CDC ha fet la següent reflexió.

Oriol Pujol

Es tan difícil entendre que Catalunya visqui d'acord amb les seves possibilitats? No és d'un sentit comú aplastant?




La trobada d'Oriol Pujol amb la secció local de la JNC ha servit per abordar el 16è Congrés de CDC, el mes vinent, a Reus. En el congrés, que reuneix 1.900 delegats de la formació, Pujol es postula per ser elegit com a nou secretari general del partit.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Tot i que potser és veritat crec que ja es veu el llautor. Des de fa una colla de dies CIU a totho que li deu diners li diu que és culpa de l'estat central que no paga el que ens deu. Bé i no han pensat que potser ja ha arribat el moment de dir prou. Trobo a faltar en aquest pais un President que defensi d'una vegada el nostres interessos i faci TOT el que calgui per a assolir les sol.lucions. O és que al final serà veritat que tenim uns polítics molt mediòcres.

vicenç valls i mercadé. Enviat el 7/feb/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.