La Generalitat estudiarà les bonificacions al peatge de les Fonts


Temes relacionats

La ciutat insta la Generalitat a restablir la gratuïtat en el peatge de les Fonts (16/gen/12)

El PSC defensa la gratuïtat del peatge de la C-16 i fa front comú a la comarca ( 2/gen/12)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del peatge de les Fonts

Imatge d'arxiu del peatge de les Fonts

La Generalitat es compromet a estudiar l'excepcionalitat del peatge de les Fonts, després que quedés anul·lada la gratuïtat per a usuaris habituals i amb mobilitat obligada, amb l'entrada en vigor del nou sistema de bonificacions. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha assegurat que valorarà les peculiaritats i presentarà conclusions en les properes setmanes, després que diversos consistoris hagin criticat la mesura. Sant Cugat va aprovar una moció al ple de gener on instava al govern a reconsiderar la mesura d'uniformització dels descomptes i bonificacions d'aquestes barreres.

Recoder ha assolit aquest compromís després que aquest dijous els alcaldes de Terrassa, Mollet del Vallès i Alella traslladessin al conseller la petició de mantenir la gratuïtat dels peatges de la C-16, C-33 i C-32 per a residents a les zones i usuaris habituals.

Al ple de gener, Sant Cugat va aprovar una moció institucional on també instava la conselleria de Territori i Sostenibilitat a reconsiderar la uniformització dels descomptes i bonificacions, concretament del peatge de les Fonts, a la C-16, després de l'entrada en vigor del nou sistema de bonificacions.

Aquest nou sistema elimina algunes de les excepcions locals en el pagament de peatges per un model de bonificacions generalitzat que té en compte la freqüència de pas, l'ocupació dels vehicles i les emissions de CO2.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.