CiU presentarà una moció perquè l'aeroport del Prat esdevingui un servei al país


  • Comparteix:

La nova moció de CiU parlarà sobre el futur de l'aeroport del Prat / Font: Ara.cat

La nova moció de CiU parlarà sobre el futur de l'aeroport del Prat / Font: Ara.cat

El grup municipal de CiU presentarà al ple de dilluns vinent una moció perquè l'aeroport del Prat sigui una infraestructura al servei de les necessitats del país. La formació nacionalista denuncia que la gestió de l'aeroport sigui d'ús exclusiu d'AENA, alhora que reclama el paper de la infraestructura com a finestra al món per internacionalitzar els productes catalans.

La moció, que es presentarà dilluns vinent al ple ordinari de l'Ajuntament, insta el futur gestor del Prat a convertir l'equipament en un servei d'internacionalització per a les empreses catalanes.

El grup municipal afirma que l'aeroport del Prat hauria d'obrir la seva gestió a una majoria d'actors locals i de proximitat, en lloc d'estar gestionada exclusivament per AENA, fet que igualaria la gestió de l'aeroport català a la de resta de països d'Europa. Així ho ha explicat el copresident de CiU a la ciutat, Jordi Puigneró, en declaracions a Cugat.cat.

Jordi Puigneró

El model AENA és un model obsolet, la majoria de països desenvolupats tenen un model aeroportuari de proximitat.


La formació considera que una gestió centralista de l'aeroport del Prat repercuteix negativament en el funcionament del comerç i la mobilitat catalana, i que ha arribat el moment de mobilitzar-se. El grup municipal aprofitarà la moció per demanar al govern, els diputats del Parlament, a les cambres de comerç i a les associacions d'empresaris que pressionin i facin 'lobby' per aconseguir els canvis necessaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.