Els partits a l'oposició, insatisfets amb els pressupostos presentats per l'equip de govern


Temes relacionats

L'atenció a les persones i la lluita contra l'atur, prioritats en els pressupostos 2012 (14/feb/12)

La primera audiència pública de Sant Cugat aplega una àmplia participació (14/feb/12)


  • Comparteix:

Moment de la tertúlia

Moment de la tertúlia

CiU s'ha quedat sola en la defensa dels pressupostos municipals d'enguany. A la tertúlia 'El gall del Monestir' de Cugat.cat (91.5FM), els partits polítics han fet balanç dels comptes anuals, encara pendents d'aprovació, i els grups d'esquerres han coincidit a qualificar els números com previsibles i lamentar la reducció en aspectes com la promoció d'ocupació, la solidaritat i el suport a les entitats. El PP critica, d'altra banda, que la voluntat de contenció de l'equip de govern s'hagi quedat curta ja que, segons la formació, hauria pogut reduir encara més la despesa en alguns conceptes.

El copresident de CiU, Jordi Puigneró, ha defensat els comptes presentats aquest dilluns en audiència pública considerant que s'ajusten al moment actual.

Jordi Puigneró

És un pressupost previsible. Els comptes intenten donar resposta a la situació complicada que vivim.


El regidor del PP, Bruno De Salvador, ha qualificat els comptes d'insuficients i ha criticat que certes partides no s'hagin reduït més. En concret, seria partidari de la reducció de les dedicades a oci i cultura però no a les socials.

Bruno De Salvador

Considerem insuficient la contenció de la despesa pública. La reducció del 10% de l'aportació a les entitats culturals i d'oci el considerem insuficient.





El secretari de política municipal del PSC, Pere Soler, ha lamentat que els números presentats mantinguin el dèficit estructural que, segons ell, arrossega l'Ajuntament. Soler també troba els comptes incoherents ja que redueixen les inversions amb partides claus per a la creació d'ocupació.

Pere Soler

Volen incentivar l'ocupació però el capítol d'inversió en comerç i empresa s'ha reduït entorn el 33%.




De la seva banda, el copresident d'ICV, Xavier Boix, ha lamentat les reduccions en matèria de solidaritat i de suport a les entitats de la ciutat.

Xavier Boix

No valoro positivament la reducció del percentatge dedicat a la solidaritat. Tampoc no veiem bé la reducció a les entitats.




El portaveu de la CUP, Guim Pros, coincideix amb Xavier Boix i lamenta la reducció de certes partides.

Guim Pros

El que menys ens agrada són les retallades en solidaritat i les entitats que són els que cohesionen la societat.



Els comptes han estat presentats aquest dilluns en audiència pública, per primera vegada. Tots els partits han coincidit a destacar aquest fet, tot i que el PP ha criticat la poca difusió que ha fet l'Ajuntament de la cita.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.