Els santcugatencs al Consell Comarcal, partidaris d'estudiar la viabilitat de l'organisme


Temes relacionats

La Generalitat destinarà 1'3 milions als serveis socials de Sant Cugat (27/jul/11)

El Vallès Occidental se suma al portal d'habitatge jove Compartir-habitatge.net (11/feb/10)


  • Comparteix:

Una de les sessions plenàries del Consell del Vallès Occidental

Una de les sessions plenàries del Consell del Vallès Occidental

Els representants santcugatencs al Consell Comarcal del Vallès Occidental, Esther Salat (CiU) i Jordi Carreras (PP), són partidaris d'una reforma de l'ens supramunicipal. La Generalitat estudia la possibilitat de reestructurar aquests consells amb l'objectiu de disminuir despeses. En declaracions a Cugat.cat, els dos consellers veuen amb bons ulls un estudi a fons de la viabilitat d'aquests òrgans i una possible reestructuració en cas que sigui necessària.

La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ha revelat que la Generalitat s'està plantejant la possibilitat de reformar els Consells Comarcals de Catalunya per reduir costos. Els dos consellers santcugatencs que tenen representació a l'organisme del Vallès Occidental no tanquen la porta a una reforma que pugui suposar disminuir la despesa.

El conseller del PP, Jordi Carreras, considera positiva la proposta sempre que la qualitat dels serveis no disminueixi.

Jordi Carreras

Si es garanteixen els serveis als ciutadans i es pot abaratir el cost em semblarà bé.


La proposta contempla la possibilitat de suprimir les dietes que cobren els consellers per l'assistència als plens de l'òrgan. Tant Carreras com la consellera de CiU, Esther Salat, no tanquen la porta a aquesta possibilitat. Segons Salat, sotmetre aquestes administracions a una anàlisi exhaustiva és un exercici sa.

Esther Salat

Tots els Consells Comarcals s'han de sotmetre a una anàlisi per validar si la seva utilitat és necessària.


Aquests consells coordinen serveis del territori de la comarca i doten els municipis de determinats serveis. El del Vallès Occidental és un dels més grans perquè aplega una gran quantitat de població. Està estructurat en cinc àrees: serveis a les persones, territori, desenvolupament econòmic, medi ambient i gestió interna. En l'àmbit de serveis a la ciutadania gestionen, per exemple, els ajuts per als serveis de menjadors i el transport escolar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.