La CUP demanarà de nou que Sant Cugat esdevingui vila antimonàrquica


Temes relacionats

La CUP marxa del ple per la retirada de la moció per declarar Sant Cugat ciutat antimonàrquica (16/gen/12)

Sant Cugat s'adhereix a l'Associació de Municipis per la Independència (20/des/11)


  • Comparteix:

La CUP va abandonar la Sala de Plens durant el ple de gener

La CUP va abandonar la Sala de Plens durant el ple de gener

La CUP tornarà a presentar una moció al ple d'aquest dilluns per declarar Sant Cugat vila antimonàrquica. La formació independentista ha modificat alguns aspectes del text original, que es va retirar de l'ordre del dia de l'última sessió plenària, perquè l'equip de govern no torni a 'recórrer a excuses' de presumpta il·legalitat i es faci el debat sobre la qüestió monàrquica. Davant de la decisió de l'equip de govern al ple municipal de gener, la CUP va decidir abandonar la sala.

El regidor de la CUP Ignasi Bea ha assegurat que la moció manté la mateixa essència i contingut, però s'han modificat alguns aspectes en la redacció que el secretari de la sessió plenària va considerar que podien incórrer en un delicte d'injúries i que, el gener, no van ser a temps de modificar.

Ignasi Bea

Aquest cop hem intentat editar unes paraules que puguin motivar un altre veto. Creiem que no hem fet cap renúncia.


La formació independentista vol, amb aquesta moció, fomentar algun dels drets democràtics que consideren que no estan garantits actualment 'a casa nostra'. En aquest sentit, Bea ha assegurat que aquesta moció pretén ser la continuïtat de la que es va presentar al ple de desembre i on Sant Cugat es va adherir a l'Associació de Municipis per la Independència.

Si la moció que presenta la CUP aquest dilluns prospera, la ciutat quedarà al marge de la monarquia espanyola i expressarà 'la voluntat de viure en una societat plenament lliure i democràtica, on es respecti la sobirania popular i la igualtat entre els ciutadans'. El text també demana que se sol·liciti al Parlament l'inici dels tràmits per presentar una proposició de llei al Congrés per reformar la Constitució espanyola, i demana la retirada del suport econòmic a la Casa Reial per destinar aquestes partides a serveis públics que s'han vist retallats. A més, també expressa la voluntat d'excloure els símbols monàrquics de les institucions municipals.

Durant el ple de gener, el partit independentista va abandonar la sessió plenària per la retirada en últim moment de l'ordre del dia d'aquesta mateixa moció, en considerar que alguns aspectes del redactat podien incórrer en delicte d'injúries, segons va expressar el secretari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.