La constitució del consell de barri del Centre-Est completa la posada en marxa d'aquesta eina participativa dels barris


Temes relacionats

Les línies d'alta tensió i la urbanització de carrers, reptes del nou consell de barri de Mira-sol ( 8/feb/12)

La constitució del consell de barri Centre-Oest fa efectiva la participació veïnal a la zona ( 6/feb/12)

Urbanitzar tots els carrers de la Floresta, principal repte del nou consell de barri del districte ( 1/feb/12)

Es constitueix el consell de barri de les Planes, amb la mirada posada en el nou règim d'usos del Casal (31/gen/12)


  • Comparteix:

El nou consell s'ha constituit a la Casa de Cultura

El nou consell s'ha constituit a la Casa de Cultura

El consell de barri Centre-Est s'ha constituït aquest dimecres al vespre amb la voluntat d'acostar la política i el govern de Sant Cugat a la ciutadania. El regidor de Participació Ciutadana, Francesc Carol, ha destacat la gran varietat de barris i associacions de veïns amb què compta el Centre-Est i ha subratllat que s'intentarà que la gran quantitat d'entitats que hi ha se sumin al projecte. Les entitats i veïns del Centre-Est s'han mostrats disposats a treballar pel nou consell i en general han lamentat que el nou òrgan de participació sigui només un ens consultiu.

La constitució del nou consell de barri del Centre-Est ha tancat la nova fórmula dels consells de barri encetada a final de gener a les Planes i suposa l'entrada en aquest òrgan dels veïns i entitats de zones com Volpelleres, Monestir, Torre Blanca i Colla Favà, entre d'altres.

Carol ha destacat la gran quantitat de persones i entitats que formen part d'aquest territori i ha convidat tothom a fer ús d'aquesta nova eina de participació.

Francesc Carol

S'ha promogut la idea que s'apuntin més associacions i ha quedat clar que és un barri que té molts tipus d'entitats.


En aquesta primera trobada constitutiva, s'han reunit, a més dels representants polítics amb el regidor i nou president del Consell Josep Romero al capdavant, delegats del Centro Popular Andaluz, de l'Ateneu Santcugatenc, del Centro Castellano-Manchego, d'Òmnium Cultural, de l'Associació de Veïns de Volpelleres i de l'Associació de Veïns del Monestir.

El representant d'aquesta darrera associació, Andrés Ares, s'ha fet ressò de l'opinió generalitzada de la majoria de membres de les associacions i d'alguns representants dels partits, i ha lamentat el caràcter no vinculant del consell.

Andrés Ares

Des de l'Associació de Veïns del Barri del Monestir creiem que les decisions haurien de ser vinculants.


Malgrat el caràcter consultiu, tots els membres del nou consell de barri s'han mostrat esperançats en el treball conjunt que faran els propers mesos per tirar endavant propostes interessants per aquest territori.

La propera sessió es farà d'aquí a tres mesos, en una data encara per concretar. La intenció és que no coincideixin cap dels cinc nous consells de barri el mateix dia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.