ERC aposta perquè les empreses de l'Ajuntament paguin els impostos a Catalunya


Temes relacionats

Ingla, nova secretària de Polítiques Econòmiques i d'Ocupació a la Regional Metropolitana d'ERC (30/gen/12)

ERC recorda Companys, encara pendent de la nul·litat del consell de guerra (14/oct/11)


  • Comparteix:

Ingla, en una entrevista a les instal·lacions de Cugat.cat

Ingla, en una entrevista a les instal·lacions de Cugat.cat

ERC-Reagrupament proposa que les empreses municipals de l'Ajuntament s'adhereixin a la campanya 'Diem Prou' i paguin l'IVA i l'impost de societats que els correspon a l'Agència Tributària de Catalunya. La formació independentista vol presentar en el futur una moció que agrupi el màxim consens de les formacions polítiques i de la societat civil. Segons la presidenta del partit, Mireia Ingla, recaptar els impostos a Catalunya és un primer pas abans d'aconseguir el concert econòmic i, finalment, la independència.

ERC-Reagrupament defensa que la mesura és tècnicament viable perquè legalment hi ha una escletxa que permet que les empreses paguin alguns impostos a Catalunya a través de l'Agència Tributària Catalana. Segons asseguren els independentistes, l'opció és realitzable sempre que es pagui a temps i s'informi a Hisenda a través d'un procediment concret.

Es tracta d'omplir un formulari Model S26 que es troba al web de la Generalitat, Gencat.cat, ingressar al compte de la Generalitat l'import en qüestió i presentar el justificant a una oficina de l'Agència Tributària Catalana. A l'hora de fer la declaració de l'impost a Hisenda, caldria indicar que es carregui l'import al compte bancari de la Generalitat on prèviament s'han ingressat els diners.

La presidenta del partit, Mireia Ingla, ha explicat que l'objectiu de la moció és animar a empreses i ciutadans a pagar els impostos a Catalunya.

Mireia Ingla

També volem animar els ciutadans de Sant Cugat a pagar l'IVA i l'IRPF a Catalunya. L'Ajuntament ha de donar el primer pas i demostrar que legalment és segur.


Ingla ha anunciat que no tenen cap pressa per presentar la moció, ja que volen obtenir el màxim consens amb els partits polítics amb representació al consistori i entitats de la societat civil. Segons ha explicat, aquesta mesura ha de ser un primer pas perquè Catalunya gestioni els seus recursos i pugui sortir de la crisi econòmica. El pas definitiu, considera, vindrà quan s'aconsegueixi el concert econòmic i, finalment, la independència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.