Sant Cugat reclama un aeroport del Prat al servei de Catalunya


Temes relacionats

CiU presentarà una moció perquè l'aeroport del Prat esdevingui un servei al país (13/feb/12)


  • Comparteix:

AENA gestiona l'aeroport del Prat de manera centralitzada

AENA gestiona l'aeroport del Prat de manera centralitzada

Sant Cugat denuncia la submissió de l'aeroport del Prat a AENA i als interessos de Barajas i la Comunitat de Madrid i demana un aeroport al servei de Catalunya. El suport dels grups proposants - CiU, el PSC i ICV-EUiA - només ha tingut el rebuig del PP i l'abstenció de la CUP. La moció també insta el futur gestor del Prat a convertir l'aeroport en una infraestructura al servei de la internacionalització de les empreses catalanes.

El tinent d'alcalde de Mobilitat, Jordi Puigneró, ha destacat que el Prat ha d'estar al servei de les empreses i ciutadans de Catalunya i no ha d'estar subjecte a un model centralitzat que només es manté a l'Estat espanyol i a Romania.

Jordi Puigneró

Volem un aeroport al servei de Catalunya i no pas als interessos de la Comunitat de Madrid.



La moció també denuncia els 23 tractats bilaterals signats entre el govern estatal i altres països que obliguen diferents companyies a volar a Barajas en detriment del Prat.

La regidora del PP Maria Dolors Domènech ha justificat l'aturada en la privatització de la gestió del Prat per part del govern estatal del PP per la situació econòmica. Domènech ha subratllat la intenció del govern que la futura gestió dels aeroports sigui compartida entre AENA i les diferents comunitats autònomes i ha recordat que les circumstàncies actuals no són les mateixes del 2007, quan la societat catalana va reclamar-ne la gestió.


Mª Dolors Domènech

La situació econòmica del 2007 no és la mateixa que la d'ara.



La CUP, per la seva banda, ha explicat que la moció amaga l'autèntic debat de fons. Pels independentistes, és absurd parlar d'aeroports si Catalunya no és un estat independent i no pot decidir per ella mateixa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.