L'Ajuntament demana un calendari a la Generalitat per al pagament dels deutes

L'aprovació de la proposta ha estat durant el ple de febrer

Política

Publicat el 21/feb/12 per Jon Sindreu

El ple municipal d'aquest dilluns ha aprovat una moció per instar la Generalitat a fixar un calendari de pagament dels deutes que té amb l'Ajuntament. La proposta, presentada pel PSC, ha tirat endavant amb les esmenes del grup de CiU, que ha modificat el text per descarregar de responsabilitat a l'actual govern pel que fa a la situació econòmica de la Generalitat.

La moció té el seu origen en l'acord d'estabilitat financera a què va arribar el setembre passat la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), controlada pels socialistes, instant el govern a garantir i ampliar les aportacions econòmiques als ajuntaments. Segons dades del consistori, la Generalitat deu entre quatre i quatre milions i mig a Sant Cugat en concepte de la Llei de Barris, subvencions a les escoles bressol i aportacions relatives a l'habitatge protegit.

Ho ha explicat el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor.

Ferran Villaseñor

Demanem que fixin un calendari de pagament d'aquests 4'5 milions d'euros.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




De la seva banda, el regidor de CiU i tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha assegurat que les esmenes presentades pel grup nacionalista volen aconseguir que el text mantingui la seva reivindicació original però no esdevingui 'una acusació subliminal' en contra de l'actual govern.

Carles Brugaroles

La moció original no tenia una línia constructiva.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Finalment, el text central de la moció s'ha aprovat amb el suport de CiU, el PP i el PSC. Els grups d'ICV-EUiA i de la CUP s'han abstingut, interpretant que les modificacions fetes per CiU han tingut la voluntat de carregar sobre el govern del tripartit la situació de les arques de la Generalitat.

Tot i així, el PP i el PSC han diferit pel que fa a les altres dues esmenes presentades per la coalició nacionalista. Concretament, les modificacions aprovades demanen una revisió de l'ordenament jurídic relatiu a l'expropiació de zones verdes perquè no comportin una despesa addicional pels ajuntaments, i que l'Estat permeti flexibilitzar els terminis de devolució dels diners avançats als consistoris en funció de previsions.