L'oposició, entre l'abstenció i el vot negatiu als pressupostos


Temes relacionats

El govern defensa el pressupost per fer possible l'atenció a les persones i la salut financera local (29/feb/12)


  • Comparteix:

Sessió plenària, en imatge d'arxiu

Sessió plenària, en imatge d'arxiu

El PP, el PSC i ICV-EUiA han votat en contra dels pressupostos de l'equip de govern, mentre que la CUP s'ha abstingut. Ara s'obrirà el període d'al·legacions abans de portar els comptes a aprovació definitiva.

PP
El PP aplaudeix les partides destinades a entitats socials i que s'hagi previst a les inversions una suma per afrontar indemnitzacions per les expropiacions de les zones verdes. En canvi, els populars veuen excés de despesa en càrrecs de confiança, en tasques de comunicació i en organismes autònoms, com l'OAMCIC i el que gestiona el Teatre-Auditori. També consideren que es dediquen massa recursos en actes de celebració i en el que anomenen 'polítiques d'ideologia', on engloben la normalització lingüística i ajudes a entitats com Acció Cultural del País Valencià (ACPV). Álvaro Benejam és regidor popular.

Álvaro Benejam

Tenint en compte la crisi, considerem que no és acceptable gastar diners en polítiques d'ideologia.



PSC
El PSC ha lamentat no disposar de la liquidació dels anteriors comptes i ha augurat diverses modificacions pressupostàries al llarg de l'any. Els socialistes consideren que no s'ha avançat prou per introduir la tarifació social als comptes i han demanat treballar per pactar les inversions que arribin de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i altres organismes. El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha insistit en la necessitat de territorialitzar els pressupostos i en el fet que no s'ha reduït la partida de comunicació.

Ferran Villaseñor

Hi ha una cosa que ens satisfà: els 300.000 euros lligats a un programa d'ocupació, que és una proposta nostra de 2010.



ICV-EUiA
ICV-EUiA ha criticat l'excés de cofoïsme de l'equip de govern en la presentació dels comptes i ha recordat que anteriors números es van quadrar gràcies al cas Sorea i a l'operació Mira-sol Centre. Pel que fa a les zones verdes, els ecosocialistes consideren que s'hauria d'haver aprofitat el creixement de la ciutat per solucionar aquest problema. El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha lamentat no haver aconseguit més diners per a partides socials a través de la recaptació de l'IBI i que no s'hagi impulsat la tarifació social. També ha criticat la caiguda en les partides per a entitats i solidaritat, i el descens real, assegura, en polítiques socials.

Joan Calderon

Tot i el gran titular del manteniment de les partides socials, allà hi ha una mitja veritat. Hi ha un descens real del 2'5%



CUP
La CUP considera que els pressupostos haurien de recaptar més diners a través d'una major progressivitat fiscal en lloc de retallar partides. En aquest sentit, els independentistes lamenten la caiguda del suport econòmic a entitats de la ciutat. Com a alternativa a aquest ajust, la CUP proposa una revisió de l'assignació a grups municipals, opció ben acollida per l'equip de govern i el PP. El regidor independentista Ignasi Bea ha advertit que Sant Cugat ha d'afrontar un debat sobre el model de ciutat, arran del descens en ingressos procedents d'un creixement urbanístic a punt d'acabar.

Ignasi Bea

Les plusvàlues no tornaran. El model de ciutat que tenim té acceptació però és molt car.






D'aquí a un mes, es debatrà l'aprovació definitiva dels comptes municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.