Front comú de l'AEMDEC i l'ACM per la revisió de la Llei del Règim Local i d'Hisendes Locals


Temes relacionats

L'EMD de Valldoreix també vol canvis en la Llei de Règim Local de Catalunya (12/mai/10)


  • Comparteix:

L'EMD de Valldoreix forma part de l'AEMDEC

L'EMD de Valldoreix forma part de l'AEMDEC

L'agrupació d'Entitats Municipals Descentralitzades de Catalunya (AEMDEC), a la qual pertany l'EMD de Valldoreix, uneix forces amb l'Associació Catalana de Municipis (ACM) per defensar els interessos de les EMD en la futura modificació de la Llei de Règim Local i d'Hisendes Locals. El president de l'ACM, Miquel Buch, s'ha compromès a incloure les demandes de les entitats descentralitzades en la proposta que està elaborant l'associació municipalista, com un reconeixement de les EMD dins l'ACM.

Les EMD catalanes volen que la propera Llei de Règim Local reconegui l'AEMDEC com una associació municipalista més i que es contemplin les EMD com a governs locals dins les convocatòries de subvencions adreçades a les corporacions municipals.

A més, les entitats descentralitzades demanen que es reconeguin els seus vocals i presidents com a càrrecs de govern. També sol·liciten la creació d'un marc legal que reguli les relacions entre les EMD i els ajuntaments del territori al qual pertanyen, quan es tracten convenis econòmics i competencials.

El president de l'ACM, Miquel Buch s'ha compromès a vehicular les propostes de les EMD, i ha convidat les entitats a formar part del grup de treball intern de l'associació que s'encarregarà de la redacció de la proposta de modificació de la Llei de Règim Local i d'Hisendes Locals.

A més, Buch s'ha mostrat disposat a institucionalitzar les entitats descentralitzades dins l'ACM i ha convidat l'AEMDEC a formar part del comitè executiu de l'entitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.