Presència santcugatenca en un nou pas de l'independentisme


Temes relacionats

Crida als santcugatencs per sumar-se a l'Assemblea Nacional de Catalunya ( 9/mar/12)

Sant Cugat s'implica en l'Assemblea Nacional Catalana ( 7/mar/12)

Sant Cugat lidera la lluita per la independència de Catalunya al Vallès ( 9/jul/11)


  • Comparteix:

Imatge de l'assemblea / Font: ACN

Imatge de l'assemblea / Font: ACN

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) s'ha constituït aquest dissabte al Palau Sant Jordi de Barcelona amb la presència d'uns 200 santcugatencs. L'organització ha fet un balanç molt positiu per la gran participació i perquè s'han assolit els objectius de la jornada: aprovar l'estatut i el reglament de l'assemblea, i fixar el seu full de ruta. Treballar per la celebració d'un referèndum i organitzar una gran marxa per la llibertat són algunes de les accions que incorpora aquest full.

A l'espera de confirmar les xifres, l'organització calcula que unes 8.000 persones han assistit a la constitució de l'ANC, complint així les seves expectatives. La trobada ha servit, a més de per constituir l'assemblea, per aprovar un nou estatut, un reglament intern i el full de ruta. El membre del secretariat de l'ANC, el santcugatenc Joan Contijoch, ha explicat una de les accions que durà a terme la iniciativa, la marxa per la llibertat.

Joan Contijoch

És una marxa que està prevista fer-la en 10 columnes per tot el territori i que començarà el 23 de juny i avançarà per arribar a Barcelona l'11 de setembre i confluir en una gran manifestació.


L'assemblea ha comptat amb la presència de diverses assembles locals, incloent la santcugatenca, integrada per un centenar de persones. A més, un centenar de santcugatencs han assistit a títol personal. Per Contijoch, aquesta és una prova més de la implicació santcugatenca en el moviment independentista.

Joan Contijoch

Ja va acollir la presentació comarcal de l'ANC i va celebrar la consulta on van participar uns 15.000 santcugatencs. Tot això vol dir que en aquesta població l'independentisme és ben viu.





L'ANC també ha aprovat no presentar-se mai a uns comicis per no perdre el seu esperit transversal. Contijoch considera que aquesta transversalitat distingeix l'ANC d'altres moviments independentistes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.