ICV busca incloure tots els contraris a les retallades en el procés de debat intern per a l'assemblea nacional


  • Comparteix:

Xavier Boix a la seu d'ICV

Xavier Boix a la seu d'ICV

Ampliar el seu projecte polític per donar cabuda a tots els col·lectius que es mobilitzen en contra de les retallades i la política neoliberal és l'objectiu d'ICV de cara a la seva assemblea nacional, que tindrà lloc el novembre. Obrint el procés de debat a àmbit local a tota la ciutadania, els ecosocialistes aspiren a ser percebuts com un partit obert i capitalitzar l'acció política reclamada pel moviment del 15-M.

El copresident d'ICV, Xavier Boix, ha explicat que la voluntat del partit és explorar noves vies de participació per donar cabuda a totes aquelles persones que s'han estructurat al voltant del moviment del 15-M.

Xavier Boix

Ens agradaria ser un referent de la gent indignada que es mobilitza.


Les alternatives a les retallades i al neoliberalisme també seran al nucli de les propostes d'ICV. Pel que fa al catalanisme, Boix ha assegurat que el model de finançament defensat per la seva formació és 'molt similar' al de CiU, tot i aclarir que no defensen un concert econòmic com el basc i el navarrès perquè seria 'insostenible' per a la resta de l'Estat espanyol.

Per començar amb el seu procés de debat a àmbit local, els ecosocialistes organitzen el penúltim dijous de mes una taula rodona sobre el futur polític de la Unió Europea, encapçalada per l'eurodiputat d'ICV Raül Romeva i la cap d'Internacional del diari 'Ara', Carme Colomina.

Els documents sorgits d'aquestes trobades, obertes a tothom que hi vulgui participar, es discutiran a l'assemblea comarcal que el partit celebrarà el tercer dissabte de juny, i aquesta al seu torn aportarà propostes per a l'assemblea nacional de novembre. La trobada comptarà amb delegats de tot Catalunya, que representaran tant els militants com els simpatitzants ecosocialistes. De moment, encara no s'han elegit els delegats santcugatencs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.