ICV denuncia que les dones pateixen més la càrrega de les retallades


Temes relacionats

ICV-EUiA reivindica el paper de la dona en la lluita pels drets socials en motiu del Dia de la Dona ( 6/mar/12)


  • Comparteix:

Cristina Bigurdà amb el copresident d'ICV a Sant Cugat i la responsable local de Dones amb Iniciativa  Montserrat Espanyol

Cristina Bigurdà amb el copresident d'ICV a Sant Cugat i la responsable local de Dones amb Iniciativa Montserrat Espanyol

La presidenta de Dones amb Iniciativa, Cristina Bigurdà, creu que les retallades dels serveis públics perjudiquen més les dones que els homes. Així s'ha expressat l'ecosocialista en una sopar-tertúlia que ha organitzat ICV amb motiu del Dia de la Dona on ha subratllat que la crisi fa perillar tots els drets que la dona ha aconseguit des de la democràcia. L'acte ha reunit una vintena de persones al Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC).

Cristina Bigurdà, que també és regidora a l'Ajuntament d'Abrera, ha defensat que calen noves polítiques amb una fiscalitat més justa i equitativa que permetin fer inversions en els serveis públics i així mantenir l'Estat del benestar. Aquesta és l'única via, segons l'ecosocialista, per seguir consolidant els drets de la ciutadania.

L'ecosocialista també ha explicat per què les modificacions de les reformes de la Llei de la Dependència, de l'avortament i la reforma laboral afecten més els drets de les dones que els dels homes.

Cristina Bigurdà

Les retallades fan que l'Estat no assumeixi el seu paper de cuidador i el pes cau en l'àmbit privat, en les famílies, i en particular a les dones.



Una vintena de persones han assistit a l'acte convocat per ICV al Club Muntanyenc, en el marc de la commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora. 'Què perdem les dones amb l'avenç de la dreta?' ha estat el títol de la xerrada que, inicialment, havia de protagonitzar la diputada Laia Ortiz, que no ha pogut assistir a l'acte per problemes d'agenda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.