El ple proposa la supressió cautelar de les plusvàlues en casos de desnonaments


Temes relacionats

El PSC proposa la reformulació del Pla d'Equipaments Local (13/mar/12)

La CUP vol que l'Ajuntament incorpori cooperatives a les contractacions i concursos públics (12/mar/12)

El Síndic assessora cinc famílies que afronten casos de desnonament ( 8/mar/12)

La CUP vol que l'Ajuntament no apliqui la reforma laboral ( 6/mar/12)

El PSC demanarà la concertació de places sanitàries mentre no es construeixi l'hospital Vicente Ferrer ( 6/mar/12)

El PP vol que Sant Cugat sigui zona única d'inscripció escolar ( 5/mar/12)


  • Comparteix:

El ple se celebra aquest dilluns

El ple se celebra aquest dilluns

El ple municipal d'aquest dilluns debatrà la suspensió cautelar aquest any de la liquidació de les plusvàlues a les famílies afectades per desnonaments d'habitatges de primera residència. La sessió d'aquest mes també debatrà propostes presentades per totes les formacions que tractaran mocions sobre la reforma laboral, la concreció dels serveis sanitaris de la ciutat, l'elecció de centre educatiu, les tarifes del transport públic i el foment de les cooperatives.

El ple donarà lloc a dues mocions institucionals. Una de millora de la mobilitat de la comunitat educativa de Mira-sol i Can Mates, així com la connectivitat amb el Centre Comercial Sant Cugat i l'entorn. L'altra moció suspendrà cautelarment per aquest any la liquidació de les plusvàlues als afectats per desnonaments d'habitatges de primera residència.

La sessió també registrarà dues declaracions de la junta de portaveus. Una d'elles dóna suport al manifest del Dia Internacional de la Dona i l'altra de rebuig a les agressions contra els partits polítics.

De la seva banda, CiU presentarà una iniciativa perquè les entitats catalanes dedicades al Tercer Sector gestionin el 0'7% de l'IRPF.

El PP vol debatre sobre l'elecció del centre educatiu per part de les famílies i demanarà que la ciutat sigui una zona única d'inscripció escolar. La regidora del PP Maria Dolors Domènech ha explicat el sentit de la seva proposta.

Maria Dolors Domènech

Hi ha molta gent que ens demana poder triar centres no només per la zona. Això acabaria amb les trampetes que molts pares es veuen obligats a fer.


El PSC ha presentat dues propostes per debatre aquest dilluns. D'una banda, presentarà una moció, elaborada conjuntament amb ICV-EUiA, de rebuig a la reforma laboral. I l'altra va encaminada a la concreció i planificació dels recursos i equipaments sanitaris de la ciutat. Aquesta proposta inclou un punt on es proposa la concertació de places d'equipaments privats per integrar-les al circuit públic. El portaveu socialista, Ferran Villaseñor, n'explica els motius.

Ferran Villaseñor

Coneixem les dificultats actuals. En sanitat i educació és moment de trobar consens. Aquesta pot ser una solució transitòria.



A banda de la moció sobre la reforma laboral, els ecosocialistes també han inclòs un punt per debatre l'increment de tarifes de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM). La iniciativa vol traslladar a l'ens del transport metropolità la necessitat de crear noves targetes multiviatges com la T-Any i la T-Jove.

La CUP ha presentat dues propostes per aquesta sessió. Una per demanar la retirada de la reforma laboral i l'altra per incentivar les cooperatives. La CUP argumenta que aquest model d'empresa té les característiques necessàries per funcionar en el context de crisi socioeconòmica actual. Així ho explica el membre de la CUP Julià Mestieri en declaracions a Cugat.cat.

Julià Mestieri

Entenem que el treball cooperatiu permet crear un teixit econòmic arrelat al territori i de proximitat.





A més, el ple d'aquest dilluns també tractarà diverses qüestions relacionades amb l'àrea d'Economia i altres relatives a l'àrea de Territori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.