L'equip de govern proposa destinar el 7% d'habitatge protegit a persones en risc d'exclusió


  • Comparteix:

Casajoana durant la roda de premsa

Casajoana durant la roda de premsa

L'equip de govern sotmetrà a votació al ple d'aquest dilluns una modificació puntual de les Normes Urbanístiques del Pla General Metropolità (PGM) de Barcelona a l'àmbit de Sant Cugat que permeti reservar el 7% de l'habitatge protegit a col·lectius en risc d'exclusió social. Aquesta modificació també vol aprofundir en la regulació de l'impacte paisatgístic unificant criteris relacionats amb l'alçada d'edificis, la instal·lació de plaques fotovoltaiques i la regulació d'espais sotacoberta. En aquest àmbit, el ple també tractarà la resolució de dues denúncies urbanístiques que comportaran l'enderrocament d'edificacions.

L'equip de govern porta a aprovació inicial una nova proposta de modificació del PGM en aquest cas relativa a les normes urbanístiques que hi figuren. Entre d'altres qüestions, aquest canvi donarà lloc a noves polítiques socials. Ho ha explicat el regidor d'Urbanisme, Pere Casajoana.

Pere Casajoana

Volem destinar el 7% de l'habitatge protegit a persones amb necessitats. Això ens permet ampliar les polítiques socials a través de Promusa.


Aquesta modificació també vol incorporar criteris de certificació energètica, energies renovables i sistemes centralitzats d'instal·lacions dels edificis públics i equipaments amb consums superiors a 500.000 quilowatts per hora (kWh).

Un altre punt a tractar serà la legalització de la finca de Can Masdemont, construïda amb anterioritat al PGM del 1976, que fins ara estava considerada il·legal. Aquest canvi és possible ja que el Pla Especial de Collserola permet el reconeixement de casos com aquest. En paral·lel, es proposa deixar sense efecte els acords referents a la finca municipal del carrer de la Creu, número 1.

En l'àmbit de Territori, la sessió tractarà les propostes de resolució de dues denúncies urbanístiques. Una afecta l'immoble de la carretera de Vallvidrera número 337 i l'altra, la del carrer de Pinetell, número 2. Als dos casos la resolució estableix la il·legalitat de part de la construcció i preveu el seu enderroc, que hauran d'assumir els propietaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.