La Guitza celebra el novè aniversari en el teixit de l'esquerra independentista local


  • Comparteix:

El mural es troba al carrer de Sant Domènec

El mural es troba al carrer de Sant Domènec

El Casal Popular La Guitza celebra els nou anys de presència a la ciutat amb el desig de ser aglutinador de l'esquerra independentista local. L'entitat, que aquest cap de setmana ha celebrat la seva efemèride, s'ha felicitat per haver esdevingut un dels col·lectius més actius del teixit associatiu del municipi. Tot i això, i després de mirar enrere amb una xerrada per repassar la seva història, La Guitza mira ara al futur amb l'objectiu d'arribar a més sectors de la societat.

Des de l'arribada dels Maulets a la ciutat, el 1995, fins a l'entrada de dos regidors de la CUP a l'Ajuntament, el maig de l'any passat, l'esquerra independentista ha crescut molt, s'ha articulat al voltant de La Guitza i la Coordinadora de l'Esquerra Independentista (CEI), i és un dels col·lectius més actius de la ciutat.

Pel membre de la CEI Aniol Pros la majoria del jovent de la ciutat se sent 'part' d'aquests moviments.

Aniol Pros

És un balanç molt positiu. Érem quatre gats i ara una gran part del jovent i del teixit social de la ciutat se sent partícep del treball de l'Esquerra Independentista i fins i tot part d'aquesta.



Aquest repàs del passat i anàlisi del present del col·lectiu s'ha dut a terme en el marc d'una xerrada aquest dissabte per celebrar el novè aniversari del Casal Popular La Guitza, que per Pros, té una funció clau en l'aglutinació d'aquest tipus de moviments.

Aniol Pros

No tots els col·lectius de l'Esquerra Independentista som iguals i La Guitza té un paper aglutinador i de socialització del discurs.



Tot i l'optimisme, Pros ha recordat que el doble repte que plantegen - la independència dels Països Catalans i el final del sistema capitalista - és molt ambiciós i que 'els enemics són poderosos'.

La Guitza també ha estat l'encarregada enguany d'organitzar la tradicional calçotada popular de març, que sempre organitza un col·lectiu de l'esquerra independentista a la ciutat i que ha servit per tancar les celebracions del novè aniversari del Casal.

A més, la CEI, que està integrada pel Casal Popular La Guitza, la CUP, l'Assemblea de Joves de Sant Cugat (AJSC) i Endavant Sant Cugat, també ha organitzat aquest dissabte una pintada d'un mural amb motiu del Dia Internacional de la Dona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.