La ciutat rebutja la implantació de la zona escolar única


Temes relacionats

Sant Cugat tindrà més places d'ensenyament a secundària i passa de set a dues zones d'inscripció (20/mar/12)

El PP vol que Sant Cugat sigui zona única d'inscripció escolar ( 5/mar/12)


  • Comparteix:

Sant Cugat

Sant Cugat

Sant Cugat refusa instaurar a la ciutat la zona única d'inscripció escolar, tal com proposava el PP al ple. Un canvi de parer de CiU en el transcurs de la discussió d'una moció inicialment pactada amb els populars ha provocat que finalment el PP es quedés sol en aquesta petició. La resta de grups municipals també han rebutjat la zona única per evitar la segregació d'alumnes i la creació de guetos.

Les zones escolars determinen els possibles centres on les famílies poden inscriure els seus fills. Fins ara, Sant Cugat ha tingut set àrees i, a partir del curs vinent, passarà a tenir-ne dues. El PP es mostra partidari de tenir-ne només una per garantir que les famílies tenen accés a qualsevol centre escolar.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que l'equip de govern sempre s'ha mostrat a favor de mantenir les set àrees escolars vigents fins aquest curs i que veien la zona única com una alternativa temporal a la recent implantació de les dues zones fetes per la Generalitat. El discurs del PP durant la discussió de la moció ha provocat el canvi de parer de CiU.

Mercè Conesa

Davant aquesta interpretació, preferim retirar les esmenes de CiU perquè sempre hem estat a favor del manteniment de les set zones escolars.


El portaveu del PP, Jordi Carreras, ha defensat la moció amb l'argument que la zona única dóna llibertat d'elecció de centre als pares, clau per als populars. També ha defensat els punts d'unió inicials amb CiU i ha lamentat aquest canvi de parer de darrera hora.


Jordi Carreras

Estàvem d'acord que era un qüestió bona per la ciutat i per la ciutadania.




El portaveu municipal de la CUP, Guim Pros, ha subratllat que una major zonificació escolar és una eina per lluitar contra la creació de guetos i per propiciar l'arrelament dels alumnes i les escoles al barri.

Per la seva banda, ICV-EUiA i el PSC també han rebutjat la moció i han expressat la seva sorpresa perquè es proposi convertir Sant Cugat en zona única en comptes de les dues previstes a la preinscripció per al curs vinent.

Fins el curs actual Sant Cugat ha comptat amb set zones escolars, que s'han vist reduïdes a dues per al curs 2012-2013, segons el darrer canvi de la Generalitat. L'equip de govern espera recuperar les set zones en un futur.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Tan PSC, com ICV, com CUP vàrem destacar el marcat perfil ideològic de la moció presentada pel PP i de les esmenes de CiU. Des del PSC vam advertir sobre les incoherències i fonaments diferenciats entre les intencions vertaderes d'ambdues formacions polítiques. El PSC creu que la petició de reforma de la legislació vigent de l'Estat (Corts Generals) i de la normativa catalana (Parlament de Catalunya), s'ha de discutir en un altre àmbit a més del local. És evident que a darrere de la moció i esmenes estava torpedinar la Llei Nacional per l'Educació, pactada entre CiU i PSC, i recorreguda al TC pel PP. L'alcaldessa amb un gir sobtat, àgil i encertat, va atendre la demanda del nostre grup municipal i va fer retirar les esmenes presentades per l'equip de govern i va fer decaure la moció. Esperem poder treballar una proposta conjunta (amb el màxim consens possible) per garantir la preservació de la qualitat i equitat de l'educació pública. Pere Soler. Regidor PSC Sant Cugat del Vallès.

PERE SOLER. Enviat el 21/mar/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.