Sant Cugat modifica normes urbanístiques per reservar habitatge social a grups en risc d'exclusió


Temes relacionats

L'equip de govern proposa destinar el 7% d'habitatge protegit a persones en risc d'exclusió (16/mar/12)

Promusa reservarà un 7% dels pisos d'habitatge protegit per a persones en risc d'exclusió (20/des/11)


  • Comparteix:

Les persones amb risc d'exclusió social tindran una reserva d'habitatge social

Les persones amb risc d'exclusió social tindran una reserva d'habitatge social

La ciutat destinarà un 7% de l'habitatge protegit a santcugatencs amb problemes d'integració social gràcies a la modificació puntual de les normes urbanístiques del Pla General Metropolità (PGM) de Barcelona al terme municipal, aprovada al ple d'aquest dilluns. El canvi, que ha rebut el vistiplau de tots els partits, marca una diversificació en l'elaboració de noves polítiques socials i, a més, aconsegueix incorporar criteris de certificació energètica per als edificis públics.

La reserva es durà a terme en les promocions de pisos de lloguer que progressivament vagin quedant lliures, mentre que a les futures promocions ja es destinarà el 7% de les vivendes a aquest grup específic. Les categories susceptibles d'administrar vivendes a aquest contingent són les de pisos per a joves, per a la gent gran i habitatges de lloguer general.

La mesura, impulsada per Promusa i l'Ajuntament, té l'origen en l'augment de persones amb dificultats per pagar el lloguer del seu habitatge a causa de la crisi econòmica. Per fer possible aquest pas ha estat necessari modificar de forma puntual, i en aprovació inicial, les normes urbanístiques del PGM de Barcelona en l'àmbit de Sant Cugat. Ho explica el regidor d'Urbanisme, Pere Casajoana.

Pere Casajoana

Aquesta modificació destina un 7% d'equipaments dotacionals a prevenir i reduir l'exclusió social.


La modificació feta també vol aprofundir en la regulació de l'impacte paisatgístic unificant criteris relacionats amb l'alçada d'edificis, la instal·lació de plaques fotovoltaiques i la regulació d'espais sotacoberta. Això implica la incorporació de criteris de certificació energètica, energies renovables i sistemes centralitzats d'instal·lacions dels edificis públics i equipaments amb consums superiors a 500.000 quilowatts per hora (kWh).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.