Sant Cugat impulsarà el cooperativisme


Temes relacionats

La CUP vol que l'Ajuntament incorpori cooperatives a les contractacions i concursos públics (12/mar/12)


  • Comparteix:

El 2012 és l'Any Internacional de les cooperatives i el cooperativisme / Font: CUP

El 2012 és l'Any Internacional de les cooperatives i el cooperativisme / Font: CUP

L'Ajuntament fomentarà les cooperatives de la ciutat. Ho ha aprovat el ple municipal d'aquest dilluns arran de la moció presentada per la CUP. La proposta, que ha estat aprovada pels vots favorables de CiU, PSC, ICV-EUiA i la CUP, amb l'abstenció del PP, busca el compromís del consistori perquè es prioritzi la contractació de cooperatives en els concursos públics.

El ple municipal ha acordat col·laborar amb les empreses cooperatives i les organitzacions representatives. A més es compromet a donar suport a les activitats de promoció del cooperativisme i millorar i ampliar els recursos a l'abast de l'Ajuntament per donar a conèixer la fórmula cooperativa a les persones emprenedores que s'atenen des de diferents dispositius municipals.

El regidor de la CUP Ignasi Bea explica l'objectiu d'aquesta moció.

Ignasi Bea

L'objectiu d'aquesta moció és triple. Fomentar el cooerativisme, impulsar la creació de cooperatives i reivindicar el seu paper.


Aquesta moció coincideix amb la proclamació, per part de les Nacions Unides, del 2012 com l'Any Internacional de les Cooperatives. L'organisme mundial insta els estats membres a promoure el cooperativisme i impulsar la formació i creixement de les cooperatives.

Les cooperatives són empreses sostenibles basades en principis democràtics, on els seus integrants gestionen l'empresa en benefici mutu del seus membres, de les persones usuàries i del seu entorn.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.