Tots els partits, a exepció del PP, es manifesten a favor del Dret Civil català


  • Comparteix:

Els dos regidors del PP creuen que el Parlament 's'extralimita'.

Els dos regidors del PP creuen que el Parlament 's'extralimita'.

El ple de l'Ajuntament ha acordat demanar que el govern català adopti totes les mesures necessàries per defensar les competències de la Generalitat en matèria de Dret Civil. Tots els partits, llevat del PP, insten el govern espanyol que retiri el recurs d'inconstitucionalitat presentat contra la llei que regula el Dret Civil català, ja que el consideren un atemptat a l'autonomia catalana.

Davant el fet que la Constitució declara i ampara les competències exclusives en matèria de dret civil al govern de la Generalitat, tots els partits, amb l'única abstenció del PP, han acordat instar el govern català perquè adopti les mesures pertinents per conservar aquest dret.

L'objectiu, segons ha explicat el defensor de la moció, Enric Tomàs, és fer front a una mostra més del procés d'involució autonòmica que aplica sistemàticament el govern Partit Popular:

Enric Tomàs

El dret civil és un dret de tota nació de regir les normes de convivència dels seus ciutadans.


En el mateix sentit, s'han pronunciat ICV i el PSC. El regidor socialista Salvador Gausa creu que el PP nega la plurinacionalitat de l'Estat a base de retallar competències:

Salvador Gausa

El PP no s'ha assebentat que som un Estat plurinacional i plurilegislatiu!


Recordem que el govern espanyol ha presentat un recurs d'inconstitucionalitat contra les tres últimes lleis civils aprovades al Parlament de Catalunya. El PP ha volgut defensar l'ofensiva jurídica assegurant que el Parlament s'està extralimitant en les seves funcions:

Alfredo Bergua

El parlament es vol extralimitar i tenir més competències de les que li toquen.


Des de fa temps, la societat civil catalana s'està mobilitzant a favor de la defensa del Dret Civil Català; des de la pròpia Generalitat, passant pel Parlament, els col·legis d'advocats i els procuradors. Recordem que l'Estat es reserva la competència per legislar tots aquells aspectes que poden ser comuns a tot l'Estat, però deixa en mans de les comunitats autònomes que històricament tenen dret propi - com Catalunya - les competències per conservar aquest dret, modificar-lo i desenvolupar-lo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.