Conesa, insatisfeta amb la nova zonificació escolar de la Generalitat a Sant Cugat


Temes relacionats

La Coordinadora d'AMPA creu que les dues zones d'inscripció atempten contra el model educatiu públic (21/mar/12)

Sant Cugat tindrà més places d'ensenyament a secundària i passa de set a dues zones d'inscripció (20/mar/12)

La ciutat rebutja la implantació de la zona escolar única (20/mar/12)


  • Comparteix:

Sant Cugat passa de set a dues zones escolars de cara al curs vinent

Sant Cugat passa de set a dues zones escolars de cara al curs vinent

L'alcaldessa rebutja la nova zonificació escolar establerta per la Generalitat a Sant Cugat, per la qual el municipi passa de set a dues àrees d'elecció de centres educatius. Conesa, que ha expressat el seu malestar a la conselleria d'Ensenyament, assegura a Cugat.cat que l'anterior divisió era la millor garantia d'una escola pública de qualitat i de proximitat. Mira el 'Línia directa' amb l'alcaldessa a Cugat tv

El canvi de la Generalitat serveix per adequar Sant Cugat a la normativa que estableix que el nombre de zones d'elecció de centres escolars públics ha de coincidir amb el dels privats-concertats. Per això, el departament d'Ensenyament ha establert que les anteriors set zones de la pública passin a ser dues al municipi, modificació que entra en vigor de cara al curs vinent.

En una entrevista a Cugat.cat, Conesa demana que es canviï la normativa, d'àmbit estatal, perquè no té en compte les situacions concretes de cada localitat.

Mercè Conesa

És una normativa estatal sense tenir en compte les realitats locals, quan són les escoles, els Ajuntaments i les AMPA les que millor coneixen aquesta situació.



L'alcaldessa ha tornat a marcar distàncies amb el PP, que demana una única zona escolar per al municipi. Conesa ha atribuït fer-se enrere en el suport a una moció dels populars al ple que reclamava la instauració d'una sola àrea escolar a un 'malentès' sobre els seus continguts. L'alcaldessa assegura que el seu model passa pel retorn a les set zones per als centres públics i a no igualar-les en nombre a les dels privats-concertats.

Mercè Conesa

Pot haver-hi una o dues zones per a les concertades. Al que nosaltres no renunciem és a tenir una escola d'accés públic i de proximitat.






L'alcaldessa també ha instat la Generalitat a incloure el trasllat de l'institut Leonardo da Vinci de cara als pressupostos de l'any vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.