La CUP aposta per la vaga general per reivindicar els drets dels treballadors


Temes relacionats

El Grup de Suport a la Vaga General inicia els actes a favor de la protesta (26/mar/12)

El Grup de Suport a la Vaga fa una crida a la mobilització amb una cercavila (21/gen/11)


  • Comparteix:

Cercavila organitzada durant l'última vaga general

Cercavila organitzada durant l'última vaga general

La CUP fa una crida a la vaga general per protestar contra la darrera reforma laboral aprovada pel govern espanyol. Segons la formació independentista, es tracta d'un pas més en la retallada de drets socials i laborals dels últims anys i que anul·la els èxits obtinguts pels treballadors durant les últimes dècades. El partit forma part del Grup de Suport de la Vaga General de Sant Cugat i durant aquesta setmana fa campanya pels carrers a favor de l'aturada de dijous.

Aquests dies la formació i la resta de participants d'aquest grup de suport difonen díptics per conscienciar la ciutadania sobre què suposa aquesta reforma laboral. Malgrat això, el regidor de la CUP Ignasi Bea ha reconegut que és difícil saber quin seguiment tindrà la vaga a Sant Cugat i la resta de l'Estat espanyol perquè la gent, tot i poder estar en contra de la reforma laboral, també és conscient que fer vaga costa diners.

Davant això, Bea ha animat la ciutadania a sortir al carrer a lluitar.

Ignasi Bea

La por no ha de fer que la gent es quedi a casa o vagi a treballar, sinó que surti al carrer per protestar.


La nova reforma, explica la formació independentista, dóna 'una estocada de mort' a la negociació col·lectiva eliminant la força del conveni col·lectiu. A més, abarateix 'de manera obscena' l'acomiadament a 33 dies per any treballat.

Per aquests i altres motius la CUP considera que aquesta reforma és el pas definitiu cap a la precarització de la vulnerabilitat dels treballadors i la fi del sindicalisme com a eina de defensa dels interessos de les classes més desfavorides.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.