CiU aprova en solitari un pressupost a Valldoreix de 10 milions d'euros


  • Comparteix:

La junta de veïns s'ha celebrat aquest dimecres a l'EMD

La junta de veïns s'ha celebrat aquest dimecres a l'EMD

L'equip de govern de l'EMD de Valldoreix, integrat per CiU-Actuem en majoria absoluta, es queda sol en l'aprovació inicial dels comptes per al 2012 que pugen un 15,5%, situant-se en 10,1 milions d'euros. Les inversions experimenten un creixement important i arriben al 2,8 milions d'euros, que es destinaran al soterrament de les línies d'alta tensió, la indemnització d'una expropiació, la urbanització dels carrers de Mestre Casesnoves i Caçadors, i les millores de l'escola Ferran i Clua. El PP i la Candidatura de Progrés han votat en contra dels pressupostos demanant una racionalització acurada de la despesa i assenyalant el tancament del pavelló com a mètode d'estalvi.

El pressupost valldoreixenc per al 2012 es fixa en 10,1 milions d'euros, un 15,5% més que l'any anterior. La xifra s'ha assolit a través d'una modificació pressupostària per incorporar com a inversió el romanent de tresoreria, la subvenció del PUOSC 2011 i les contribucions especials. Amb aquesta operació, l'EMD fa front a la caiguda de subvencions que havia tocat la partida d'ingressos.

La dada destacada és l'augment del capítol d'inversions, que passa dels 500.000 euros de l'any passat als 2,8 milions d'enguany. La major part del pastís d'inversions se l'emporta el soterrament de les línies d'alta tensió, xifrat en 1,2 milions d'euros. La resta de la partida serveix per pagar els 400.000 euros d'una indemnització per l'expropiació d'una zona verda; urbanitzar els carrers de Mestre Casesnoves i Caçadors, amb un cost de 495.000 euros, i les millores a l'escola Ferran i Clua, que comporten una despesa de 30.000 euros.

A diferència de l'any passat, la unanimitat no ha estat possible en l'aprovació dels pressupostos de Valldoreix entre les tres forces que tenen representació a la junta de veïns. El PP, que ha votat en contra, ha criticat que el govern no sigui més contundent a l'hora de retallar despeses i ha posat sobre la taula el tancament del pavelló del territori. Aquest era l'argument del vocal Josep Maria Canals.

Josep Canals

Suposarà un esforç per a tothom? Sí. Però, el tema del pavelló esportiu... si s'ha de suprimir, s'ha de fer-ho.


En la mateixa línia s'ha mostrat el vocal de la Candidatura de Progrés, Pau Alonso, que ha esgrimit el seu vot negatiu reivindicant més criteris socials per racionalitzar la despesa i afegint-se al PP a la necessitat de decidir el futur del pavelló esportiu.

Pau Alonso

Seria el moment de plantejar-nos què passa amb aquesta partida i seria bo més criteris socials.


El vocal d'Economia, Xavier Gavaldà, ha justificat els comptes i ha remarcat que el govern ha fet front a un exercici amb una important caiguda de subvencions.

Xavier Gavaldà

Tenir més despeses que ingressos. Esgotarem totes les possibilitats per garantir els serveis que es presten ara.


La junta de veïns de l'EMD d'aquest dimecres ha anat marcada per l'acte reivindicatiu de l'AMPA de l'escola bressol de Valldoreix, que ha protestat, entre d'altres motius, per l'augment de les quotes menjadors del curs vinent. Una trentena de pares i mares s'han concentrat davant l'EMD i ha desplegat una pancarta durant la sessió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.