Els partits celebren el Pla d'Habitatge, però divergeixen en el contingut


Temes relacionats

Sant Cugat necessitarà 1.400 habitatges públics nous en els propers cinc anys (30/mar/12)


  • Comparteix:

Una de les promocions d'habitatge de Promusa

Una de les promocions d'habitatge de Promusa

El Pla Local d'Habitatge ha superat aquest divendres el seu primer pas plenari a l'espera de rebre les aportacions dels partits polítics. Els grups municipals han coincidit en la necessitat de marcar un full de ruta en matèria d'habitatge, tot i que divergeixen en alguns aspectes del seu contingut. El document s'ha aprovat inicialment amb els vots de CiU i les abstencions de l'oposició, que han avançat que hi presentaran al·legacions.

El Pla Local d'Habitatge 2012-2017 marca l'aposta estratègica per als propers cinc anys. En aquest sentit, el document situa en 1.400 pisos públics nous la demanda dels propers anys, se centra en el foment del lloguer i amplia els criteris d'accés a l'adjudicació d'aquest tipus d'habitatge.

Tot plegat, un full de ruta que comparteixen els grups municipals, però que hi troben algunes mancances. Així s'ha expressat el portaveu de la CUP, Guim Pros, que ha avançat durant el ple extraordinari on s'ha aprovat inicialment el document que el seu grup presentarà propostes.

Guim Pros

Hi ha aspectes que ens agraden com la incidència en l'habitatge de lloguer. Volem fer propostes perquè creiem que hi ha algunes mancances.




En el mateix sentit, la regidora d'ICV-EUiA Roser Casamitjana també creu que el pla es queda 'curt' en algun dels seu aspectes, com la previsió de la demanda de pisos.

Roser Casamitjana

En aquests moments, el nombre d'habitatges que falten superen els 1.400. Ens quedem curts




El grup socialista ha estat el més dur contra el document presentat per l'equip de govern. El regidor del PSC Pere Soler ha assegurat que el pla neix 'coix' i no respon a les necessitats reals.

Pere Soler

Només marca una tendència i no una estratègia. No respon de les necessitats reals. No parla de la reactivació de l'entorn de l'habitatge.






De la seva banda, el portaveu del PP, Jordi Carreras, ha demanat més temps per poder fer un estudi a fons del contingut.

Jordi Carreras

Hem rebut el pla fa dos mesos, és un treball tècnic extens i té la transcendència suficient per fer-hi un estudi a fons.




Els grups municipals han expressat la seva intenció de presentar propostes al document, que haurà de tornar a passar pel ple per a la seva aprovació definitiva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.