Can Monmany passa a titularitat de l'Ajuntament i l'EMD, que en decidiran el futur ús

Josep Puig i Pere Casajoana han presentat l'acord a Can Monmany

Política

Publicat el 16/abr/12 per Josep Gimeno

L'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix es converteixen en propietaris de Can Monmany i decidiran l'ús de la finca conjuntament. Això permetrà la construcció d'habitatge públic a altres zones del municipi i que Can Monmany s'integri al Parc de Collserola. A canvi, els propietaris de la finca reben sostre edificable en altres punts de la localitat, valorats en uns vuit milions d'euros. L'operació ha rebut el vistiplau de totes les formacions polítiques.

L'adquisició de les 85 hectàrees s'ha efectuat a través de l'empresa municipal Promusa, que ha impulsat una permuta de compra-venda amb la societat propietària de la finca. Gràcies a l'acord, el propietaris reben sostre edificable, les dues administracions guanyen un equipament públic i es podrà construir pisos públics a l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat a Valldoreix, Can Mates i Can Cabassa. En paral·lel, es trasllada sòl de zona verda de parcel·les privades a Can Monmany perquè l'entorn de la masia passi a ser zona verda i part del Parc Natural de Collserola. Pere Casajoana és regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament.

Pere Casajoana

Estem satisfets de la propietat adquirida perquè és una finca privilegiada a Collserola.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El consistori i l'EMD, copropietàries a parts igual de Can Monmany, hauran de determinar a què destinen la finca. Segons el president de l'EMD, Josep Puig, no s'ha tractat quin ús es pot donar a l'equipament i no es descarta buscar algun operador privat.


Josep Puig

Hem de mirar a què es destina la finca. Cal tenir en compte que té un manteniment car i hem de veure si ho obrim a una iniciativa privada.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





La proposta de cessió gratuïta de terrenys i el conveni de Can Monmany ha rebut el suport de tots els partits al ple d'aquest dilluns.