Sant Cugat es posiciona contra qualsevol discriminació dels drets de les dones


  • Comparteix:

El ple de Sant Cugat s'ha posicionat a favor dels drets de les dones

El ple de Sant Cugat s'ha posicionat a favor dels drets de les dones

Sant Cugat rebutja qualsevol actuació discriminatòria contra els drets de les dones que posi en dubte el dret a la integritat física de las persones. La moció presentada per CiU, amb l'esmena del PSC, ha rebut els vots favorables de la federació nacionalista, ICV-EUiA, la CUP i el PSC, i els vots en contra del PP. Els populars han aclarit que no estan en contra del fons de la moció però que no estaven d'acord amb l'esmena socialista.

La moció ha sorgit per les recents declaracions fetes per l'imam de Terrassa on afirmava que calia pegar les dones sense causar sang ni fractura d'ossos. Segons el ple, cap diferència cultural ni religiosa pot emparar les agressions contra les dones.

El regidor socialista Pere Soler ha explicat que s'han posat d'acord amb CiU per retirar una de les dues esmenes presentades a la moció de la federació nacionalista i que ha portat a l'acord definitiu.

Pere Soler

Hem acceptat retirar una de les esmenes i hem mantingut la que fa referència al respecte a la llibertat individual de les dones.



Per la seva banda, la regidora del PP Maria Dolors Domènech ha lamentat que, tot i estar a favor de la moció inicial de CiU, l'esmena dels socialistes hauria de ser objecte d'una altra moció.

Maria Dolors Domènech

Nosaltres no hi estem d'acord perquè seria objecte d'una altra moció.



Els grups municipals d'ICV-EUiA i la CUP també han donat suport a la moció presentada per CiU amb l'esmena del PSC.

Prèviament a l'aprovació d'aquesta moció, s'ha discutit l'esmena, rebutjada, de la CUP on han saltat espurnes entre la formació independentista i el PP. La CUP volia ampliar la moció i generalitzar-la en contra de tot tipus d'agressió física i verbal contra les dones i ho ha exemplificat amb algunes declaracions emeses per representants de l'Església Catòlica. Els populars han sortit en defensa d'aquesta institució i han destacat que l'Església 'ha elevat la dignitat de les dones'. L'esmena no ha tirat endavant perquè CiU ha considerat que el que no volien era precisament generalitzar-la.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.