CiU defensa l'externalització de l'empresa pública Aigües Ter-Llobregat


Temes relacionats

La CUP, contra la privatització d'Aigües-Ter Llobregat (11/abr/12)


  • Comparteix:

L'empresa Aigües Ter-Llobregat gestiona l'arribada de l'aigua als dipòsits de la ciutat / Font: Interempresas.net

L'empresa Aigües Ter-Llobregat gestiona l'arribada de l'aigua als dipòsits de la ciutat / Font: Interempresas.net

CiU ha rebutjat una proposta de la CUP, ICV-EUiA i el PSC per instar la Generalitat a no externalitzar l'abastament d'aigua a càrrec de l'empresa pública Aigües Ter-Llobregat (ATLL), que proporciona l'aigua als dipòsits del municipi. Els tres grups han presentat una moció en aquesta línia en el ple d'aquest dilluns a instància de la plataforma civil Aigua és Vida, però la formació nacionalista ha rebutjat el text al·legant que en cap cas es privatitzaria el servei.

Amb aquesta moció, la CUP, ICV-EUiA i el PSC se sumen a la iniciativa de la plataforma civil Aigua és Vida, que reclama al govern que aturi el procés d'externalització dels serveis que ofereix ATLL. L'empresa pública, creada el 1990, està adscrita al departament de Territori i Sostenibilitat i actualment és responsable de l'abastament d'aigua a prop de cinc milions de persones de diverses comarques, com el Baix Llobregat, l'Alt Penedès i el Vallès Occidental, entre d'altres.

Segons aquests grups municipals, l'externalització de l'empresa afectaria negativament el servei d'aigua al municipi perquè una gestió privada introduiria altres prioritats que són alienes al bé comú. Una escenari, expliquen, on el preu de l'aigua pujaria perquè l'empresa gestora hauria de recuperar el capital inicial d'inversió.

De la seva banda, la portaveu de CiU, Cristina Paraira, ha assegurat que en cas que s'externalitzés el servei es duria a terme amb totes les garanties. Paraira ha remarcat que externalitzar és diferent de privatitzar.

Cristina Paraira

En cap moment parlem de privatitzar el servei, sinó d'externalitzar-lo. Si duu a terme, el procés es faria amb totes les garanties.




Per contra, la regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, considera que hi ha serveis que poden externalitzar-se però que l'aigua hauria de ser un servei gestionat per l'àmbit públic.

Roser Casamitjana

Es pot externalitzar per eficiència però hem de considerar l'aigua un bé comú i preservar-la com a tal.



Sant Cugat ja té externalitzada la gestió de l'aigua des dels dipòsits fins a les llars a través de l'empresa Sorea. La moció ha quedat rebutjada pels vots de CiU. El PP s'ha abstingut en la votació de la proposta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.