La moció del PSC i ERC per millorar la mobilitat no convenç CiU


Temes relacionats

ERC vol que els pressupostos generals incloguin una partida per a l'intercanviador de Vollpelleres (13/abr/12)

Sant Cugat farà un Pla de Mobilitat Urbana per concretar accions en aquest àmbit (15/mai/07)


  • Comparteix:

El Pla de Mobilitat ha ocupat bona part del debat

El Pla de Mobilitat ha ocupat bona part del debat

El vot en contra de CiU ha impedit que tirés endavant la moció que ERC ha presentat a través del PSC per solucionar els problemes de mobilitat de la ciutat. ICV-EUiA i la CUP han fet pinya amb els socialistes, sobretot, per reclamar la finalització del Pla de Mobilitat i una major transparència del procés de redacció d'un document que s'arrossega des de 2007. El text demanava, entre d'altres coses, fer un estudi sobre l'ús del transport local i instar el govern espanyol a incloure una partida en els pressupostos generals (PGE) per a l'intercanviador de Volpelleres. El PP s'ha abstingut en la votació.

El PSC ha assumit una moció redactada per ERC que s'emmarca en la seva campanya per millorar la mobilitat del municipi. El text, que formulava diferents demandes a àmbit local, nacional i espanyol, sol·licitava l'elaboració d'un estudi per dissenyar un transport públic més eficient i un servei nocturn d'autobús.

Entre les demandes locals, el PSC ha demanat, de nou, a l'equip de govern que informi la resta de partits sobre l'evolució del Pla de Mobilitat. El portaveu socialista Ferran Villaseñor ha lamentat que aquesta petició sigui un 'clàssic' dels plens i ha exigit el dret de l'oposició a conèixer el contingut actual d'aquest document.

Ferran Villaseñor

No hauríem d'arribar a la Sindicatura de Comptes. Volem respecte i que se'ns tingui en consideració.



ICV-EUiA i la CUP, que han votat a favor de la moció, també han reclamat a l'equip de govern una major transparència sobre la redacció del Pla de Mobilitat que, al 2007, arrencava amb l'objectiu de fer una diagnosi de la ciutat en matèria de mobilitat per concretar-ne solucions i propostes.

El tinent d'alcalde de Mobilitat, Jordi Puigneró, s'ha defensat de les crítiques al·legant que el Pla de Mobilitat de Sant Cugat encara no està enllestit. Puigneró, a més, ha carregat contra el PSC per demanar ara que el govern espanyol pressuposti l'intercanviador de Volpelleres en els comptes generals quan el PSOE va negar-s'hi quan estava a l'executiu.

Jordi Puigneró

Són afirmacions amb una mica de barra. Magdalena Álvarez s'hi va negar rotundament i ara ens demanem que fem no sé què. No toca.



El PP, tot i mostrar-se satisfet amb el contingut de la moció, s'ha abstingut en considerar que s'ha de ser 'realista' amb el context econòmic actual per demanar al govern espanyol una partida dins els pressupostos generals.

El text rebutjat també sol·licitava fer tràmits per incorporar Sant Cugat a la zona tarifària 1 de Ferrocarrils (FGC) i instar la Generalitat a modificar el recorregut de la línia 7 de Rodalies per fer-lo arribar a Sant Cugat, entre d'altres aspectes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.