Sant Cugat se solidaritza amb la defensa del català a les Illes Balears


  • Comparteix:

Jaume Bonet va protagonitzar una vaga de fam de 26 dies. Font: racocatala.cat

Jaume Bonet va protagonitzar una vaga de fam de 26 dies. Font: racocatala.cat

El ple municipal d'aquest dilluns ha mostrat el seu compromís amb la defensa del català a les illes Balears davant la política lingüística del govern balear, en mans del PP. La moció estableix que l'Ajuntament ha de donar suport als membres de Jubilats per Mallorca en la seva lluita en defensa de l'ús del català a les administracions balears. El PP ha estat l'única formació que no ha donat suport a la moció presentada per la CUP i esmenada per CiU rebutjant les acusacions d'anticatalanisme.

L'avantprojecte de modificació de la llei de la Funció Pública proposat pel govern balear contempla l'eliminació del català com un dels requisits per optar a un lloc de treball en l'administració pública de la comunitat. Davant d'aquesta situació, el col·lectiu Jubilats per Mallorca van engegar una vaga de fam per intentar aturar aquesta modificació de la normativa.

El portaveu de la CUP, Guim Pros, explica els motius de presentar aquesta moció.

Guim Pros

Entenem que la política lingüística del PP a les Illes Balears i a València es dirigeix cap al genocidi lingüístic.




El portaveu del PP, Jordi Carreras, ha rebutjat les acusacions fetes contra el PP de Balears i ha recordat l'ampli suport que la formació ha obtingut entre la ciutadania de les illes.

Jordi Carreras

Som catalans i estimem Catalunya. No volem que s'ens atribueixin coses que ni diem ni fem. No som un genocides del català.



Jaume Bonet i Tomeu Amengual van ser fer vaga de fam en contra de la política lingüística del govern de José Ramón Bauzá. Entre tos dos han estat 42 dies sense ingerir aliments. L'empitjorament de l'estat de salut va portar a la junta de l'entitat a decidir aturar la protesta la setmana passada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.