Sant Cugat aposta per una major regulació del tràfic internacional d'armes


  • Comparteix:

Sant Cugat a favor d'endurir el comerç d'armament. Font: Blocs.mesvilaweb.cat

Sant Cugat a favor d'endurir el comerç d'armament. Font: Blocs.mesvilaweb.cat

Sant Cugat reclama que l'Estat espanyol vetlli perquè el Tractat sobre el Comerç d'Armes (TCA) endureixi la regulació del comerç internacional d'armament. El text, aprovat per unanimitat al ple d'aquest dilluns, també fa una crida als principals països productors d'armament que es comprometin a respectar els acords que s'assoleixin a la 4a Conferència de les Nacions Unides que se celebrarà al juliol. La iniciativa insta el ministeri d'Afers Exteriors espanyol a defensar en aquesta cimera un enduriment dels controls d'aquest tipus de comerç.

La declaració institucional neix d'una proposta d'ICV-EUiA que el plenari ha fet seva i que reclama que es posi fi al comerç il·legal d'armament que nodreix molts dels conflictes armats que tenen lloc a diversos llocs del planeta. La declaració es dirigeix al ministeri d'Afers Exteriors perquè a la conferència defensi la prohibició la transferència d'armes a indrets on hi hagi un risc substancial perquè siguin utilitzades per cometre violacions dels Drets Humans i el Dret Internacional.

La regidora d'ICV-EUiA Roser Casamitjana ha destacat la importància de la conferència que ha de regular el comerç d'armament.

Roser Casamitjana

Aquesta conferència és una gran oportunitat per arribar a un acord robust que reguli el comerç d'armes.




La declaració també demana al ministeri que defensi la creació de mecanismes de control més efectius i més transparènciaen el comerç d'armamament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.