El PSC trenca relacions amb el PP per acusar l'antic govern del PSOE de practicar terrorisme d'estat

La picabaralla entre socialistes i populars ha tingut lloc dins del ple d'aquest dilluns

Política

Publicat el 17/abr/12 per Marina Romero

El PSC ha decidit 'suspendre les relacions' amb el PP arran d'unes declaracions dels populars formulades al ple d'aquest dilluns en què acusaven el PSOE de practicar terrorisme d'estat als anys 80. El portaveu socialista, Ferran Villaseñor, ha fet ús del torn de precs i preguntes per anunciar públicament el trencament de relacions després que el PP no s'hagi disculpat per aquestes afirmacions.

La picabaralla dialèctica, protagonitzada pels regidors del PSC i PP, Pere Soler i Bruno de Salvador, ha sorgit durant la discussió d'una moció del PP sobre la defensa dels drets humans. En la seva intervenció, el popular Bruno de Salvador, ha acusat el PSOE de practicar terrorisme d'estat.

Bruno de Salvador

El govern espanyol, amb l'antic govern socialista, també va vulnerar en el seu moment els drets humans practicant terrorisme d'estat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El PSC ha reaccionat a aquestes acusacions exigint disculpes al PP, així com la retirada d'aquestes acusacions. El regidor socialista Pere Soler ha qualificat de 'molt greu' que els populars relacionin l'anterior govern socialista amb el cas 'Lasa i Zabala'.

Pere Soler

Li demano que retiri les paraules perquè el que ha fet vostè és un fet molt greu. Vostè no pot insultar i quedar-se així de tranquil.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Més tard De Salvador ha rectificat i ha dit que quan parlava de l''anterior govern' es referia al govern del PSOE dels anys 80 i del terrorisme d'estat que, segons el PP, alguns membres d'aquell executiu van practicar. Després d'aquesta picabaralla, el portaveu municipal del PSC, Ferran Villaseñor, ha anunciat davant del ple que les relacions de la seva formació amb el grup municipal del PP quedaven trencades.