La CUP reclama que tot l'habitatge protegit de Promusa sigui de lloguer


Temes relacionats

La CUP organitza una xerrada amb motiu de la Setmana de la lluita camperola (19/abr/12)

La CUP vol que l'Ajuntament incorpori cooperatives a les contractacions i concursos públics (12/mar/12)

CUP, JERC i Assemblea de Joves rebutgen condemnar l'atac a la seu del PP (13/mar/12)

La CUP divulga les virtuts de la sobirania alimentària ( 9/mar/12)


  • Comparteix:

La promoció de Promusa del Camí de la Creu

La promoció de Promusa del Camí de la Creu

La CUP insta l'Ajuntament a pressionar Promusa perquè converteixi totes les futures promocions d'habitatge protegit en vivenda de lloguer social, eliminant les promocions de venda. La formació pretén que la totalitat dels pisos que s'estan construint o estan projectats entrin a formar part de la borsa de lloguer social, perquè creuen que aquesta opció és més adequada pel context econòmic actual i pel caràcter públic del sòl on s'edifiquen aquests pisos. A més, la CUP reclama a l'Ajuntament que reglamenti l'ús dels pisos buits a Sant Cugat per potenciar-ne a l'ús a través d'una borsa de lloguer.

La CUP celebra que el nou Pla Local d'Habitatge potenciï el lloguer per sobre de la venda, però consideren que tots els pisos de protecció oficial haurien de ser de lloguer. El membre de la CUP, Aniol Pros, explica per què.

Aniol Pros

Tenint en compte el context de crisi, que per nosaltres la funció social de Promusa s'hauria de basar en el lloguer, i que es fa ús de sòl públic, demanem que s'aturin les promocions de venda.


Així, la CUP reclama que els 42 habitatges iniciats al 2010 per Promusa en règim de venda passin a ser de lloguer i que els 63 pisos projectats per aquest 2012 també entrin a formar part d'aquesta borsa de lloguer.

A més, la CUP pretén que des de l'Ajuntament es reglamenti l'ús dels pisos buits a la ciutat, tal com va aprovar el ple en una moció presentada per la formació. Pros espera que aquest reglament potenciï l'entrada d'aquests pisos en una borsa de lloguer social.

Aniol Pros

El que busquem és que el reglament inclogui que els molts pisos buits a la ciutat passin a formar part de la borsa de lloguer a Sant Cugat.






Per la CUP, és necessari plantejar la situació dels pisos en desús abans de construir pisos de nova promoció en sòl públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.