Hortènsia Grau (ICV): 'El tercer sector està patint més que cap altre les retallades de l'administració'


Temes relacionats

Intermón Oxfam acosta el comerç just als santcugatencs (17/mar/12)

Sant Cugat és la segona ciutat més solidària de l'Estat espanyol, segons Intermón Oxfam (19/gen/12)


  • Comparteix:

Hortènsia Grau / Font: ICV

Hortènsia Grau / Font: ICV

La ponència 'Pensar globalment, actuar localment. Una mirada al món de la cooperació', que ha tingut lloc aquest dijous a la Casa de Cultura, ha posat de manifest les dificultats econòmiques amb les quals es troba el tercer sector a causa de les retallades de la Generalitat i ha proposat estratègies per recuperar el 0,7% solidari. La xerrada, organitzada per la secció local d'ICV en col·laboració amb Intermón Oxfam Sant Cugat, ha comptat amb la presència de la vicepresidenta d'ICV i diputada al Parlament de Catalunya, Hortènsia Grau.

A la ponència, la diputada ha explicat que les polítiques neoliberals de l'actual govern mantenen l'status quo de desigualtat amb els pobles subdesenvolupats. En aquesta línia, Grau afirma que la glocalització és la clau per tirar endavant. Són declaracions a Cugat.cat.

Hortènsia Grau

Els petits canvis a nivell local poden produir grans canvis a nivell global, l'anomenat efecte papallona.



Durant la xerrada, que ha comptat també amb la presència del coordinador d'Intermón Oxfam Sant Cugat, Ton Marimon, s'ha fet una crida a la solidaritat del poble català. Grau considera que la via cap a un millor cooperativisme és una responsabilitat compartida entre ONG i polítics. Ho explica a Cugat.cat.

Hortènsia Grau

Es necessita el treball de les ONG's, però aquest ha d'anar acompanyat d'un canvi polític.




La vicepresidenta d'ICV ha aprofitat la seva visita a Sant Cugat per conèixer el pis d'acollida per a nens sahrauís de la ciutat, que ha situat com a exemple de treball glocal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.