Junqueras: 'Cal donar la veu als catalans i preguntar-los quin futur volen'


  • Comparteix:

Oriol Junqueras, durant l'acte

Oriol Junqueras, durant l'acte

El president d'ERC, Oriol Junqueras, insta el govern a reforçar políticament el país demanant explícitament l'opinió als ciutadans sobre què volen fer amb el seu futur. El líder independentista ha protagonitzat aquest dijous al Sant Cugat Trade Center una xerrada organitzada per Sant Cugat Empresarial on ha exposat la 'desoladora' realitat econòmica i social de l'Estat espanyol. Davant d'aquesta situació, el president republicà s'ha preguntat quins motius tenen els catalans per seguir confiant en aquest estat i ha emplaçat a assolir una agència tributària catalana per recaptar i gestionar els impostos dels catalans.

Junqueras ha destacat que cal que els polítics agafin les regnes de la situació el més aviat possible. En aquest sentit, el republicà ha emplaçat a crear una agència catalana pròpia que recapti i gestioni els impostos a Catalunya per poder decidir en què invertir-los amb independència. Per aquest motiu, ha ofert el suport d'ERC al govern per aconseguir-ho però remarcant que no els busquin per 'fer res que no sigui això'.

Amb una situació econòmica 'desoladora', Junqueras insta la Generalitat a reforçar-se políticament per prendre les decisions econòmiques necessàries. Per fer-ho, afirma el líder republicà, cal donar la veu al poble de manera explícita i preguntar-los què vol fer.

Oriol Junqueras

Cal reforçar-nos políticament permetent que els catalans s'expressin explícitament sobre què volen fer amb els seus impostos i què volen fer sobre la independència.



Junqueras ha explicat que ERC vol construir un futur més digne per a tots els catalans i que es correspongui amb els impostos que paguen, els més alts del món segons el president republicà.

Oriol Junqueras ha exposat aquestes idees i solucions a la conferència 'Propostes per sortir de la crisi. Un 'New Deal' per a Catalunya', que ha tingut lloc al Sant Cugat Trade Center davant un auditori de més de 150 persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.