El Parlament demana recuperar la gratuïtat del peatge de les Fonts


Temes relacionats

La Generalitat estudiarà les bonificacions al peatge de les Fonts (10/feb/12)

La ciutat insta la Generalitat a restablir la gratuïtat en el peatge de les Fonts (16/gen/12)

La gratuïtat del peatge de les Fonts cau amb l'entrada d'any ( 2/gen/12)

Sant Cugat demana la supressió del peatge de Les Fonts (18/feb/03)


  • Comparteix:

Peatge de les Fonts / Font: Egar.cat

Peatge de les Fonts / Font: Egar.cat

El Parlament de Catalunya insta el govern a recuperar la gratuïtat del peatge de les Fonts, després que fos anul·lada per a usuaris habituals i amb mobilitat obligada amb l'entrada en vigor del nou sistema de bonificacions el gener. La proposta de resolució, presentada pel PSC, ha comptat amb el suport de tots els grups parlamentaris excepte CiU.

El nou sistema de bonificacions aprovat el gener va eliminar algunes de les excepcions locals en el pagament de peatges en favor d'un model generalitzat que té en compte la freqüència de pas, l'ocupació dels vehicles i les emissions de CO2. La proposta de resolució assenyala, però, que la desaparició de les bonificacions del 100% per als usuaris de la part sud de la C-16 és negativa per a la mobilitat, en provocar que un volum excessiu de trànsit es desplaci a carreteres convencionals. A més, remarca el dany mediambiental provocat per aquestes retencions. Ara el govern té quatre mesos per restablir la gratuïtat en les barreres de peatge de les Fonts, Mollet i Alella.

En aquest sentit, el PSC local ha criticat el silenci de l'alcaldessa, Mercè Conesa, a l'hora de defensar els interessos dels santcugatencs, que en els darrers quatre mesos han hagut de pagar per un peatge de què estaven exempts des del 2007 per anar a Terrassa o Rubí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.