Romeva alerta que Bankia pot portar a l'Estat espanyol a ser la nova Irlanda


  • Comparteix:

L'eurodiputat d'ICV, Raül Romeva, ha advertit aquest divendres a la Comissió Europea (CE) que l'Estat espanyol pot acabar com Irlanda després del rescat de Bankia. Segons Romeva, destinar 10.000 milions d'euros de les arques públiques per salvar una entitat financera pot contribuir a què l'Estat espanyol necessiti ajuda econòmica internacional, per això demana a la CE i al Banc Central Europeu (BCE) que evitin la nacionalització i ofereixin una resposta europea.

Romeva ha dit que 'destinar 10.000 milions d'euros per salvar una entitat privada és un suïcidi per a la ciutadania, l'Estat i Europa' i ha recordat el cas d'Irlanda, que està 'abocada a un rescat i a un pla d'ajust europeu i del Fons Monetari Internacional', després de socialitzar les pèrdues dels bancs. Per aquest motiu, Romeva creu que la Comissió Europea i el Banc Central Europeu haurien de ser els primers a evitar la nacionalització de Bankia si no volen que l'Estat espanyol es vegi obligat a demanar ajuda internacional.

A més, l'eurodiputat ha presentat una bateria de preguntes a la Comissió Europea sobre la necessitat d'investigar el 'possible tràfic d'influències a la gestió de Bankia' per demanar transparència i 'processos judicials contra hipotètics especuladors tal com es va fer a Islàndia'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.