CiU adverteix que està en joc la sostenibilitat de les escoles bressol


Temes relacionats

Els preus públics de les escoles bressol pugen un 3'8% el proper curs (19/abr/12)


  • Comparteix:

El finançament de les escoles bressol a debat al proper ple

El finançament de les escoles bressol a debat al proper ple

CiU alerta que la reducció de recursos a les escoles bressol de cara als propers cursos posa en perill la sostenibilitat del sistema educatiu de zero a tres anys. Els nacionalistes presentaran al ple d'aquest mes una moció que reclama a la Generalitat que proporcioni els recursos necessaris per garantir la viabilitat d'aquests centres. El text també demana al govern de l'Estat espanyol que mantingui fons destinats als serveis de la primera infància.

Fins aquest curs, la Generalitat aportava 1.800 euros per cada plaça d'escola bressol, una quantitat que a partir de setembre es veurà reduïda a 1.600 euros i s'espera que en el futur pugui baixar fins als 1.000. La portaveu de CiU, Cristina Paraira, ha alertat a Cugat.cat que aquesta reducció posaria en perill la viabilitat de les llars d'infants.

Cristina Paraira

Serà molt difícil per a les administracions locals mantenir les llars d'infants.


Paraira ha recordat que l'aportació de l'Ajuntament a les escoles bressol ja arribarà al 60% el proper curs, i que les famílies hauran de pagar un 3,8% més per afrontar la nova situació. Per aquest motiu, CiU demanarà al proper ple que el consistori reclami al govern els recursos necessaris per garantir la sostenibilitat del sistema. La moció també inclourà una petició similar al govern espanyol, que de fet proporciona gran part dels fons amb què compta la Generalitat en aquesta matèria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.