ICV-EUiA presentarà una moció per a la normalització del col·lectiu gai i lesbià


Temes relacionats

Els partits d'esquerres demanaran al proper ple que Sant Cugat reconegui els drets dels gais i lesbianes (14/mai/10)


  • Comparteix:

La normalització del col·lectiu LGTB centrarà la moció d'ICV

La normalització del col·lectiu LGTB centrarà la moció d'ICV

ICV-EUiA demanarà al ple de dilluns que Sant Cugat integri el Dia Mundial contra l'homofòbia i transfòbia i el Dia de l'Alliberament de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (LGTB) dins les accions culturals i educatives locals. La moció demana també que el 28 de juny onegi al consistori la bandera de l'arc de Sant Martí com a mostra de la lluita compartida dels drets civils. A més, el text reclama la creació d'un servei d'infància per prevenir possibles casos de 'bullying' per homofòbia.

La moció presentada pels ecosocialistes pretén que 'el consistori segueixi sent una institució exemplar en la lluita per la igualtat de drets i la no discriminació per raó d'orientació sexual'. Per aquest motiu, la proposta reclama que el dia 28 de juny onegi la bandera de l'arc de Sant Martí al consistori en commemoració de Dia de l'Alliberament de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (LGTB).

El portaveu del grup municipal, Joan Calderon, considera que a Sant Cugat encara falta viure la diversitat sexual de manera més natural. En dóna més detalls a Cugat.cat.

Joan Calderon

Entenem que a Sant Cugat la diversitat sexual no es viu de manera natural i es considera un concepte a amagar.


El text demana també coordinar els serveis d'infància i adolescència de l'Ajuntament i els centres educatius del municipi per fer front comú en la prevenció de casos d'assetjament escolar per homofòbia. A més, la moció reclama l'aprovació al Parlament de la Llei contra l'Homofòbia, paralitzada des de l'anterior legislatura.

És la segona vegada que ICV-EUiA porta el tema de la normalització del col·lectiu LGTB al ple de l'Ajuntament. Fa un any, la coalició ecosocialista va presentar conjuntament amb el PSC i ERC una moció de característiques semblants al ple municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.