Sant Cugat demanarà al Parlament l'aprovació d'una llei contra l'homofòbia

L'Ajuntament demanarà una llei contra l'homofòbia

Política

Publicat el 21/mai/12 per Mikel Vilalta

L'Ajuntament sol·licitarà al Parlament l'aprovació d'una llei contra l'homofòbia i es compromet a continuar la defensa de la igualtat de les persones per la seva orientació sexual. Així ho ha establert el ple d'aquest dilluns arran d'una moció presentada per ICV-EUiA i aprovada amb esmenes de CiU. Tots els grups del consistori han donat suport al text excepte el PP, que hi ha votat en contra.

Amb aquest acord, l'Ajuntament es compromet a seguir apostant per activitats que conscienciïn els ciutadans de la igualtat de les persones per raons d'orientació sexual. En aquesta línia, també es compromet a continuar lluitant contra l'homofòbia i la transfòbia. Fora de l'àmbit municipal, el consistori instarà les formacions polítiques presents al Parlament a tramitar una llei contra l'homofòbia.

El regidor de Presidència, Relacions Institucionals i Participació Ciutadana, Francesc Carol, ha justificat la necessitat d'una norma jurídica com aquesta.

Francesc Carol

Cal una llei contra la transfòbia i l'homofòbia que reculli les particularitats d'aquests col·lectius.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El text aprovat alerta que la societat encara manté conductes discriminatòries per raons d'orientació sexual i identitat de gènere. Unes actituds, diu la moció, que es multipliquen com més petits són els municipis en què es produeixen, especialment en l'àmbit educatiu. És per això que el consistori també es compromet a continuar la coordinació entre els serveis d'infància i adolescència de l'Ajuntament i els centres educatius per tal de prevenir casos d'assetjament per motius homòfobs.

De la seva banda, el PP ha votat en contra del text perquè considera que no fa una distinció entre el matrimoni d'un home i una dona i l'homosexual. El 2005 el consistori ja va expressar el seu suport a la igualtat de drets per al col·lectiu homosexual amb la votació a favor de tots els partits excepte el PP, que es va abstenir.