Sant Cugat, a favor de la ILP per regular la dació en pagament

Una protesta en contra els desnonaments / Font: Xarxanet.org

Política

Publicat el 21/mai/12 per A Claramunt / M Romero

Sant Cugat dóna suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per regular la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i el lloguer social. El ple municipal d'aquest dilluns ha decidit instar el govern espanyol a presentar un projecte de llei que incorpori la dació en pagament a l'ordenament jurídic, en els casos que afecti la residència habitual. La moció, presentada per CiU, el PSC, ICV-EUiA i la CUP, ha rebut els vots favorables d'aquests grups i l'abstenció del PP.

El ple municipal ha acordat demanar un compromís ferm del govern espanyol per dur a terme les reformes legislatives adequades que permetin posar en marxa els recursos i mitjans necessaris per garantir la mediació pública entre deudors i creditors i l'accés a un habitatge en règim de lloguer a les persones i famílies afectades. El portaveu municipal del PSC, Ferran Villaseñor, ha estat l'encarregat de llegir la moció aprovada pels quatre grups que també han incorporat demandes a la Generalitat.

Ferran Villaseñor

Demanem al govern que estableixi un programa de mesures, coordinades amb el món local, que facin seguiment a les famílies afectades per un desnonament.

Your browser doesn’t support HTML5 audio







El PP de la seva banda s'ha abstingut en aquest punt perquè considera que ja hi ha un real decret regula els casos de dació en pagament.